Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastaları için aşure günü düzenledi.
Muharrem ayı dolayısıyla kentin çeşitli noktalarında ve okullarda aşure dağıtan Büyükşehir Belediyesi, dağıtım sırasında çölyak hastası 6 yaşındaki minik İsmet Atakan Çelik’in hastalığında dolayı aşure yiyemediğini ve üzüldüğünü gördü. Durumdan etkilenen ekip, minik çocuğun ailesiyle görüşerek ona özel aşure yaptı ve evine götürdü. Ardından buğday, arpa ve yulaf gibi tahılların içindeki glutene hassasiyetleri nedeniyle her lezzeti gönüllerince yiyemeyen diğer çölyak hastalarını da unutmayan Büyükşehir, bu kapsamda onlar için “aşure günü” etkinliği düzenledi.
Hayatında ilk defa aşure yediler
Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezinde çölyak hastalarının da katılımıyla glutensiz beslenmeye uyularak aşure yapıldı. Aşurede dövme yerine karabuğday kullanıldı. Nohut, börülce ve fasulye ayrı ayrı kaynatıldı. Ardından kaynatılan malzemeler karabuğdayın suyuyla pişirildi. Hazırlanan aşurenin içerisine isteğe göre badem, fındık ve üzüm atıldı.
Muftakta aşçılarla beraber aşure yapan hastalar, hayatında ilk defa aşure yedi. Aşurenin tadına bakmanın mutluluğunu yaşayan çölyak hastaları, kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.
Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da katıldı.