Şehre değer katan alışveriş ve eğlence merkezi Forum Gaziantep, örnek sosyal sorumluluk projesi Forum Gaziantep Kitap Arası Kütüphanesi’ni 9 Aralık Cuma günü düzenlenen bir törenle hizmete açtı.
Şehrin alışveriş ve eğlence merkezi Forum Gaziantep, örnek sosyal sorumluluk projesi Forum Gaziantep Kitap Arası Kütüphanesini hayata geçirdi. Türkiye’de bir AVM’de kurulacak ilk halk kütüphanesi olma özelliği taşıyan kütüphane, 9 Aralık Cuma günü gerçekleşen açılış töreni ile Gazianteplilerin hizmetine girdi.
Gazianteplilerin okuma alışkanlığına katkı sağlamak ve daha çok kişiyi kitaplarla tanıştırmak amacıyla kurulan Forum Gaziantep Kitap Arası Kütüphanesi, bağışlanacak kitaplar ile büyüyerek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Tüm Gazianteplilerin ücretsiz faydalanacağı kütüphane, AVM’nin 2. katında bulunuyor.
’Gaziantep’e değer katıyoruz’
Açılış töreninde konuşan Forum Gaziantep Müdürü Böke Başaran, Gaziantep’e değer katma misyonuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini hatırlatırken, bu sosyal sorumluluk projesiyle de Gazianteplilere okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Başaran konuşmasının devamında, "Forum Gaziantep olarak hedefimiz, toplum için ekonomik bir değer yaratırken, sosyal vatandaşlık bilinciyle AVM’mizin bulunduğu bölgedeki bireylerin hayatına dokunmak. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Forum Gaziantep Kitap Arası Kütüphanesi ile Gaziantepliler AVM’mizde daha keyifli vakit geçirecek. Kitapların daha çok insana ulaşmasını, kitap almaya gücü olmayan kişilerin gelip rahatça kitap okuyabilmesini sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de Forum Gaziantep olarak, şehrin sosyal ve kültürel dönüşümüne katkıda bulunan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.
Forum Gaziantep Kitap Arası Kütüphanesi’ne tüm kitapseverler ve kitaplarını paylaşmak isteyenler davetli.