Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, ve üniversite yöneticileri, etkinlik hazırlayan down sendromlu çocukları ziyaret, ederek hediye verdi

Rektör Gür ve üniversite yöneticileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Gaziantep’te faaliyet gösteren Downla Umut Penceresi Derneğinin etkinlik provasını ziyaret ederek, çocuklara hediye verdi. Gür, TDP kapsamında dernekle ortak projelere imza atacaklarının müjdesini de verdi. İl Müftüsü Ahmet Çelik’in de katıldığı ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı ve TDP Uzmanı Simge Akbaş ŞKM’de prova yapan öğrencilerle keyifli bir zaman geçirdi.

Sürpriz ziyarette down Sendromlu çocuk ve gençlerle sohbet eden Rektör Gür ve ekibi, çocuklarla tek tek ilgilendi. Down Sendromlu çocuklar da konuklarına sarılarak sevgiyle karşılık verdi. Çocuklarının provasını izleyen ailelerle de sohbet eden Rektör Gür, “Sizlerin bir anne, baba olarak yavrularınızla bu kadar yakından ilgilenmenizin her şeyin ötesinde, sizlere dünya ve ahret mükafatı kazandıracağına olan inancım tam. Yüce Rabbimiz de bu konuda bizleri müjdelendiriyor” dedi. Downla Umut Penceresi Derneği Başkanı Güzin Bengü Aslanpay ise, dernek olarak faaliyete başladıkları bir yıldan buyana birçok önemli etkinliğe imza attıklarını belirterek, “Çocuklar ve aileleri at binmeye götürüldü, doğa yürüyüşü yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sağlık taraması ve piknik yapıldı. Ailelerle tanışma başlığı altında Müslümanların en özel ayı olan Ramazan ayında iftar yemeği düzenlendi. Gençlik kampları, sinema, bovling, halk oyunları, tiyatro üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz diğer etkinliklerden bazıları” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, üniversite olarak Downla Umut Penceresi Derneği’ni bu güzel faaliyetlerinden dolayı kutlayarak, “Biz de üniversite olarak sosyal sorumluluğumuzun gereği, sizlerle Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörlüğümüz aracılığıyla, sizinle birçok ortak projeye imza atacağız” müjdesi verdi.