Severoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Gaziantep Konaklarında yaşam başlıyor. Gaziantep’e özgü mimarinin günümüz modern tasarım ile harmanlandığı bu proje, site sakinlerinden ve davetlilerinden tam not aldı.
Dünyanın insan eliyle yetiştirilen en büyük ormanlarından biri olan Dülük Ormanlarının Erikçe Bölgesinde yer alan Gaziantep Konakları’nda düzenlenen etkinliğe belediye başkanları, siyasiler, sanayici ve işadamlarının yanı sıra çeşitli meslek grubu temsilcileri eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı.
Severoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, Gaziantep Konakları’nı görmek için gelen davetlilere, projeyi bizzat gezdirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Durdu Yetkinşekerci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ve çok sayıda seçkin davetli projeyi gezerek, Severoğlu’ndan detaylı bilgi aldı. Etkinliğe katılan isimler arasında Gaski Genel Müdür Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, GAZDAŞ Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Gürcan Ülgey, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen, GAGİAD Başkanı ve Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel, Slovenya Fahri Konsolosu Mizyal Nacaroğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da yer aldı.
‘‘Ayrıcalıklı bir konuma sahip’’
Sıtkı Severoğlu, “Bu projede, kullanıcılara bir yaşam alanı sunuyoruz. Gaziantep Konakları, şehrin yoğun trafiğinden uzak, ancak şehir merkezine kolay ulaşım sağlanacak bir mevkide konumlanıyor. Bölgenin hakim rüzgar yönü sayesinde, dünyanın oksijen oranı açısından en zengin bölgelerinden biri olan Sof Dağı’nın havası Gaziantep Konaklarının temiz, sağlıklı ve nitelikli bir konut alanına dönüşmesine katkı sağlıyor’’ dedi.
Sıtkı Severoğlu, Erikçe de yer alan ve doğayla baş başa bir yaşam sunan Gaziantep Konakları’nın özgün mimarisi ve üstün özellikleriyle sunduğu yaşamın detaylarını misafirlere anlattı.
Severoğlu, projede her ayrıntının özenle düşünüldüğünü belirterek, ’’Her detayı düşünülmüş akıllı bina sistemleri ve güvenlik yanında, site alanında binlerce metrekareye yayılan kafe-restoran, Türk hamamı-sauna, fitness-squash, masa tenisi-bilardo, oyun salonu-market, yürüyüş ve açık spor alanları, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca her konut 2 kapalı özel araç park alanına ve misafir otoparkına sahip. Kameralı kontrol sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, egzoz gazları için havalandırma sistemi gibi tüm detaylar araçlarınızın güvenliği için en ince ayrıntısına kadar hayata geçirildi. 24 saat özel güvenlik hizmeti de sunuluyor’’ diye konuştu.
Yaşamın başladığı Gaziantep Konakları’nda ev sahipleri, taşınma hazırlıklarına başlarken, projeyi merak eden yakınlarına da site alanındaki nitelikli çözümler aktarıldı.
Yaşadığı kentin değerlerine saygı gösteren bir firma olarak, Severoğlu İnşaat’ın ikram edilen ürünlerin tamamını da Gaziantep’e özgü yöresel yiyeceklerden oluşturması, davetlilerin ayrıca beğenisini topladı.