2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre GKV Özel Liselerinden 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerden geneli tercihlerini Tıp ve Mühendislik Fakültelerine yaptı.

GKV Özel Liselerden mezun olan öğrencilerde 43’ü Tıp Fakültelerine, 10’u Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerine, 37 öğrencinin Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine, 11 öğrenci Hukuk, 12 öğrenci İktisat ve İşletme Fakültelerine, 6 öğrenci Sağlık Bilimleri ve 16 öğrenci de çeşitli üniversitelerin farklı fakültelerine girme hakkı kazandı. Yarım asrı aşkın süredir eğitim alanında Anadolu’nun en önemli kurumları arasında yer alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları açıklanan LYS sonuçlarına göre büyük başarı elde etti. Sonuçlarla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ÖSYS sonuçlarına göre yerleşen öğrencilere başarılar dileyerek “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz LYS’de önemli sonuçlar elde ederek sahip olmak istedikleri mesleklere yönelik Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde eğitim alma hakkı kazanmışlardır. Başarıda emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki de başarıların tesadüf olmadığını, uzun ve zorlu bir süreç sonucunda elde edilen ve Gaziantep adına da gurur verici bir sonuç olduğunu ifade ederek, “2016-2017 eğitim öğretim yılında kurumumuz bünyesinde faaliyet gösteren liselerimizden mezun olan öğrencilerimiz bugün Türkiye’nin en prestijli üniversitelerine yerleşmeye hak kazanmıştır. Buna göre öğrencilerimizden 43’ü Tıp Fakültelerine, 10’u Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerine, 37 öğrencinin Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine, 11 öğrenci Hukuk, 12 öğrenci İktisat ve İşletme Fakültelerine, 6 öğrenci Sağlık Bilimleri ve 16 öğrenci de çeşitli üniversitelerin farklı fakültelerine girme hakkı kazandı. Türkiye’nin en prestijli üniversitelerine girme hakkı kazanan öğrenciler önümüzdeki günlerde kayıtlarını yaptırarak üniversitelerin açılmasıyla birlikte yükseköğrenimlerini bu üniversitelerde yapacaklardır. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy ve Sayın Celal Ersoy’a, yönetim kurulu ve mütevelli kurulu üyelerimize, öğrenci velilerimize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı GKV ailesinin ortak başarısıdır. Öğrencilerimize bundan sonraki eğitim yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl üniversitelerin çeşitli fakültelerini kazanan öğrencilerin önümüzdeki günlerde Üniversitelerin kayıt takvimi doğrultusunda kayıtlarını yaptıracakları da ifade edildi.