Gaziantep’te 21-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesinin açılışı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yapacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği (TÜDEP) koordinasyonunda düzenlenen Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi, 21 Mart Salı günü Ortadoğu Fuar Merkezi’nde başlayacak. İki gün sürecek olan zirvenin açılışına, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katılacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile MKEK, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI Teknik, THY Teknik, İŞBİR, ASPİLSAN, ALP Havacılık, FNSS firmalarının mal alma tedarik süreçlerinin de anlatılacağı zirvede panel, ürün sergisi ve birebir görüşmelerin yapılacak. 21 Mart Salı günü saat 09.00’da açılışı gerçekleştirilecek zirvenin açılış konuşmasını Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu yapacak.

Zirvede Savunma Sanayi Müsteşarlığı uzmanları, MKEK, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI, THY TEKNİK, Aspilsan ve FNSS firmalarının genel müdürleri, daire başkanları, satın alma ve tedarik sorumluları sunumlarını yapacak. Zirvenin birinci günü saat 13.00- 18.00, ikinci gün saat 10.00- 17.00 arası ilgili kurum stantlarında, talep eden firmalarla tedarik amaçlı olarak kurum uzmanlarıyla, ikili görüşmeler yer alacak. Zirveye, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden sanayicilerin de katılması bekleniyor.

Gaziantep Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde, savunma, havacılık ile Türk Hava Yollarının ve sivil uçakların yedek parça, sarf malzemesi gibi ihtiyaçları için her yıl halen, milyarlarca dolarlık ithalat yapılıyor. Yapılacak bu çalışma ile Gaziantep ve diğer illerdeki bölge sanayicisinin savunma, havacılık konularında, bu projelerde çok daha etkin yer alabilmesi ve bunların tedarik süreçleri hakkında teknik olarak da, tedarik sistemleri işleyişi olarak da, detaylı bilgilendirilmeleri, sürece katılımları ve Güney Anadolu bölgesinin de, bir Ar-Ge, teknolojik cazibe ve üretim merkezine dönüşümü konusunda desteklenmesi amaçlanıyor. Zirveyle ayrıca, Türk savunma, havacılık sanayinin, tasarım ve Ar-Ge’den üretim ve ihracata, milli ihtiyaçlarımızın yanında çağın ve teknolojinin gereklerine uygun, küresel pazarlarda rekabet edebilir seviyede, ileri teknoloji ve yüksek kaliteye odaklı, orijinal tasarım ve üretim yapabilen işletmelerin sayılarının artırılması da, ek bir kazanım unsuru olarak hedefleniyor. Bütün çalışmalar neticesinde, gerek savunma sanayinin yerlileşmesi ve millileşmesi, gerekse havacılıkta, Güney Anadolu Bölgesinde pozitif bir farkındalık oluşturulması da bekleniyor" denildi.