Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bünyesine kattığı 12 yeni aracın tanıtımını yaptı.
Tanıtım için itfaiyenin bahçesinde düzenlenen törende bilgilendirme konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2 milyon insanın sorumluluğunu düşünerek itfaiye araçlarını yatırım yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanı güçlendirmek istediklerini ve bunun kendilerine bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Şahin, itfaiye alanında en iyi araçları almaya karar verdiklerini kaydetti.
Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde çıkan yangında çok etkilendiğini anlatan Şahin, bu yangından sonra itfaiyenin daha güçlü olması gerektiğini belirtti. Artık dünyada yükselen bir değerin olduğunu ve bu değerlerin sonunda sonuca gidilmesi gerektiğini belirten Şahin, toplumu bilgilendirmek için birçok kampanyalar ve çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
İtfaiyenin kendi içinde hizmet içi eğitimler aldığını, bünyelerine katılan yeni arkadaşlarla daha da güçlendiklerini aktaran Şahin, “Siz dünyanın en iyi makinasını veya aracını alın. Eğer onu iyi kullanan birisi olmayınca bir işe yaramaz. Kendinize ve yaptığınız işe güvenin. Ekip arkadaşlarınız güvenin. Teknolojiyi iyi kullanın. Teknoloji ve bilginin yanında mali kaynakları iyi kullanıp en iyi sonuca varmamız lazım. Yaşadığımız olaylara baktığımız zaman kentleşme ve şehirleşmede artık modern araçların olması kaçınılmaz oldu. Bizim ‘en yüksek merdivenli aracı alalım da en iyi biz olalım’ diye bir derdimiz yok. Bizim derdimiz en iyi araçlarla halkımıza en iyi hizmet vermek, bunun hesaplarını yapıyoruz” diye konuştu.
İtfaiyeye 14 milyonluk yatırım
İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ise, göreve geldiklerinde 33 itfaiye aracı bulunduğunu, bunu 2,5 yıl içinde 60’ya çıkardıklarını belirtti. Yeni alınan araçlardan birisinin 64 metre asansörlü, diğer ikisinin 40 metre yükseklikte asansörlü olduğunu belirten Yılmaz, yaklaşık 100 metre yüksekliğe ulaşabildiğini dile getirdi.
Türkiye’de en yükseğe kendilerinin ulaştığını aktaran Yılmaz, bu doğrultuda son 2,5 yıl içinde 6 bin tesis, fabrika ve inşaatı incelediklerini, 70 bin insana, 10 bin öğrenciye eğitim verdiklerini kaydetti.
Yılmaz, alınan 12 yeni aracın yaklaşık 14 milyon TL maliyete mal olduğunu, ancak Gaziantepli vatandaşlara kazasız belasız bir hizmet vermek için bu rakamların ve araçların gerekliliğine dikkat çekti. Yılmaz, yeni araçların yanı sıra yenileme, bakım ve onarımlar ile itfaiye araç parkurunu güçlendirerek bölgeye hizmet vermeye devam edeceklerini bildirdi.