Yaklaşık yarım asırdır Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini müşterilerine sunan Sahan, beşince şubesini Kalamış’ta açtı. 1970 yılından beri damağına düşkün insanların uğrak noktası olan Sahan, yıllar itibariyle farklı şubeleriyle hizmetlerini sürdürdü.
İstanbul’da, Acıbadem, Ataşehir Vefa, Caddebostan ve Kurtköy’ün ardından Kalamış’ta yeni bir şube açan Sahan, İstanbulluları lezzete davet etmeye devam ediyor. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, yaptığı açıklamada Sahan Restaurant’a gösterilen ilginin yeni şubeleri beraberinde getirdiğini söyledi. Merkez ve şubelerde Türk mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini sunmaya devam ettiklerini belirten Öztan, vatandaşların ilgisinin kendilerini yeni şube açmaya teşvik ettiğini ifade etti.
"Siz yorulmayın biz geliriz” diyerek yola çıktıklarını ve İstanbul’un farklı bölgelerine lezzet dağıtımı yaptıklarını vurgulayan Öztan, amaçlarının Türk ve dünya mutfağından tatları insanlara en doğru şekilde sunmak olduğunu söyledi. En büyük destekçilerinin müşterileri olduğuna dikkati çeken Öztan, yarım asırlık sürede bunu çok yakından hissettiklerini dile getirdi. Her alanda olduğu gibi hizmet sektöründe de yenilenmenin önemli olduğuna vurgu yapan Öztan, 40 yıl önce (40 yılı aşkın) yeme-içme sektörüne girdiklerini hatırlatarak, “O günün şartlarıyla bugün çok farklı. Her şey değişti ve insanlar farklı olana yönelmeye başladı. Bu nedenle yenilenerek büyüdük, büyümeye de devam ediyoruz” dedi. Dünya mutfakları içerisinde Türk mutfağının ayrı bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Öztan, “Zengin bir mutfağa sahibiz, çok çeşitli lezzetler hazırlıyoruz ama sunumu eksik yaparsanız yaptığınız bütün işlere gölge düşürmüş olursunuz. Sahan, yeme-içme sektörü küçük bir hatayı dahi kabul etmez. Bu nedenle bütün birimlerimiz çalışmalarını çok hassas yapmaktadır" ifadelerini kullandı. İstanbul’un en gözde yöresel mutfakları arasında yer aldıklarını anlatan Öztan, bunun sırrının da yörenin usta aşçılarından oluşan mutfak kadrosunun, mesleğe bağlılığını kanıtlamış güler yüzlü personelle birleşmesiyle misafirlerine en leziz yemekleri en güzel şekilde sunabilmesinde yattığını ifade etti. Sahan’ın kendine özgü menüsü ile misafirlerinin hem damak zevkine hem de göz zevkine hitap ettiğini vurgulayan Öztan, “Sağlıklı ve hijyenik ortamda hazırlanan Gaziantep’in tanıdık ve yepyeni lezzetlerini tadabileceğiniz Sahan’dan günü güzel geçirmiş olmanın mutluluğu ile ayrılacaksınız. Mutluluk ve memnuniyet bizim için ilk sırada bulunmaktadır. Müşterilerimizin mutluluğu bizim için ilk sıradadır” diye konuştu.
Türkiye’nin en büyük çocuk mutfağı ve oyun alanı Kalamış’ta
Türk Mutfak Kültürünün gelenekten geleceğe aktarılmasını öngören Tahir Tekin Öztan, hizmete yeni giren Sahan Kalamış’ta Türkiye’nin en büyük çocuk mutfağı ve oyun alanını da hizmete başladığını ifade etti. Öztan, çocukların geleceğin büyük şefleri ve mutfak kültürünün bir sonraki nesillere aktarılmasındaki en önemli unsurlar olduğunu ifade ederek gerek yöresel, gerekse milli yemeklerin yapımı ve sunumunun çocuk mutfağında çocuklara en iyi koşullarda öğretilmeye çalışıldığını belirtti. Öztan, Sahan’a gösterilen ilginin kendilerini yeni şubeler açmaya mecbur bıraktığını sözlerine ekledi.
(SD-Y)