Şehitkamil Belediyesi tarafından MÖP Geri Kazanım projesi kapsamında başlatılan MÖP Çatan isimli kostümlü proje kahramanı, ilkokul öğrenci ve velileri ile buluşarak, katı atık ayrıştırma projesini anlattı.
Möp Geri Kazanım Projesi kapsamında uygulamaya konulan Möp Çatan isimli kostümlü proje kahramanı, proje hakkında bilgi vermek amacıyla Lions İlkokulu’nda öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgisini kazanan MÖP Çatan, öğrencilere geri dönüşümün önemini anlattıktan sonra ‘atık yönetimi’ ve çevre hakkında bilgiler verdi. MÖP Çatan, MÖP ile çöpün farkını anlattı ve öğrencilerden MÖP’leri MÖP kutusuna, çöpleri de çöp kutusuna atmalarını istedi. Seminerde ise Şehitkamil Belediyesi’nde görevli eğitmen Merve İmamoğlu ve öğrenci ve velilerine çevre duyarlılığı anlatıldı. Program sonunda öğrencilere, MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında geri dönüştürülen atıklardan üretilen not defteri, tükenmez kalemden oluşan ‘eğitim seti’ ile cetvel silgi, kalem, kalemtıraştan oluşan ‘kırtasiye seti’ dağıtıldı. MÖP Geri Kazanım Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen Yeşeren Kalemler Projesi kapsamında elde edilen ‘yeşeren kalem’ de öğrencilere hediye edildi.

“Seminerlerin sürekli yapılmasını temenni ediyoruz”
Seminerin okul ve öğrencileri açısından önemli olduğuna değinen Lions İlkokulu Müdür Yardımcısı Şule Sayın, “Bugün Şehitkamil Belediyemiz tarafından velilerimize ve öğrencilerimize MÖP hakkında seminer düzenlendi. Hepimiz çok beğendik. Daha önce de sık sık okulumuzda seminerler düzenlendi fakat bugün ki seminerimiz daha farklı oldu. Tabi çocuk önce evde büyükleri örnek aldığından dolayı bugün ki seminere velilerin de katılması çocuklarımız içinde çok önemli. Bunun dışında çevre duyarlılığı açısından velilerin eğitim alması hem onlar açısından hem de çocukları açısından verimli olacağına inanıyorum. Velilerimiz de bugün ki seminerden memnun kaldılar. Bizlerde okul idarecileri olarak bu tür seminerlerin sürekli yapılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda Şehitkamil Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çocuklarımıza en iyi şekilde aktaracağız “
Seminere katılan veliler ise, “Bugün Şehitkamil Belediyemiz tarafından ham bizlere hem de çocuklarımıza çevre duyarlılığı hakkında seminer verildi. Düzenlenen seminerden dolayı çok memnunuz. Burada önemli bilgilere sahip olduk. Bundan sonra çevre duyarlılığı adına katı atık maddelerin geri dönüştürülmesi için çöplerimizi ve möplerimizi ayrıştırma konusunda elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımıza da çevre temizliği adına veliler olarak buradan öğrendiklerimizi onlara en iyi şekilde aktarmaya çalışacağız. Şehitkamil Belediyemizin bizlere böylesine anlamlı bir seminer düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra çöpler çöp kutusuna MÖP’ler MÖP kutusuna diyoruz” diye konuştu.