Şahinbey Belediyesi yılın 365 günü engellilerin yanında olduğunu göstererek, engelli vatandaşlara 46 adet akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıttı.
Belediye binasının bahçesinde düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Ayşegül Mirkelam, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Türkiye Sakatlar Derneği Federasyon Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, GÖRBİR Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aysel, Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Mehmet Yeter, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, işitme engelliler için engelsiz yaşam topluluğu grubu İstiklal Marşını işaret dili ile okudu.
“Bin 477 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttık”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yılın her günü engellilerin yanında olduklarını belirterek, “İnsan Allah’ın yarattığı en güzel varlık. Bütün kâinat insana hizmet ediyor. Bu nedenle insana hizmet etmekte çok önemli ve sevap. Bu hizmeti Allah için yapmak ve onların dualarını almak çok önemli. Biz onlara yardım etmiyoruz. Biz onların dualarını alıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimizin alana çıkması ve bizimle beraber her tarafta dolaşabilmesi için bin 477 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdik. Daha önce bir akülü araç alabilmek için yurt dışına başvurulurdu. Oradan kullanılmış akülü araç getirmek için ne çileler çekilirdi. Toplumumuzun yüzde 12’si engelli kardeşlerimizden oluşuyor ve bütün insanların hepsi de birer engelli adayıdır. Bunu unutmamamız lazım. Engelli kardeşlerimizin dışarı çıkması kadar, dışarı yaşam alanlarının da engelli kardeşlerimize uygun olması önemliydi. Yeni yaptığımız tüm binaların tamamını engeli kardeşlerimizin giriş çıkışına uygun şekilde dizayn ediyoruz. Yine kaldırımları ve caddeleri engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde yapıyoruz. Şahinbey bölgemizde engelli kardeşlerimiz için yaptığımız iki engelli parkımız var. Biz sadece engeliler gününde değil yılın 365 günü engelli kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtımımızı yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
‘‘Tahmazoğlu, hep yanımızda oldu’’
Türkiye Sakatlar Derneği Federasyon Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engelli olmanın zorluğundan bahsederek, “Başkanımız 2009 yılında bize lütuf gibi geldi. 2009 yılından önce engellilerimizin akülü ve manuel tekerlekli sandalye alabilmesi imkansızdı. Bunun için kapı kapı dolaşıp 3-5 gönüllü bulup aldırmak gibi sıkıntılar yaşıyorduk. Ancak Başkanımız sağ olsun göreve geldikten sonra engellilere sahip çıkarak, akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtarak onlara destek çıktı. Ben hem bu dünyada hem de öbür dünyada Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun bizlere vermiş olduğu desteğe ve ilgiye şahidim” dedi.
‘‘İnsan kainatın özetidir’’
Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Allah’ın en değerli varlığının insan olduğuna dikkati çekerek, “Yüce Allah insanı en güzel varlık olarak yaratmıştır. Bana bir hanım kardeşimiz “Hocam hamileyim. Ama doktor dedi ki, bu çocuk sakat doğacak bunu aldırın. Ben ne yapayım” diye sordu. Sakın ha dokunmayın dedim. Mülkün sahibi siz değilsiniz. O çocuğu ana rahmine o şekilde koyan siz değilsiniz. Katil olursunuz cinayet işlersiniz dedim. Çünkü mülkün sahibi Allah’tır ve Allah öyle istedi. İnsan kainatın özetidir. Sevgili Peygamberimiz, yaşlı genç, engelli her insana ayrım yapmaksızın herkese değer verirdi. Peygamber efendimizin baş müezzinlerinden birisi Abdullah İbni Ümm-i Mektûm gözleri görmeyen biridir. Allah’ın yarattığı ister siyah olsun ister beyaz hepsi güzeldir. Ben ayrım yapmaksızın hizmetlerini insanların tümüne yapan çok değerli Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Engelli genci evinde ziyaret etti
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engellilere dağıtılan manuel ve tekerlekli sandalye dağıtım programının ardından doğuştan spastik engelli olan 16 yaşındaki Celal Kaya’yı evinde ziyaret etti. Hastaneye dahi götürülmekte güçlük çekilen Celal Kaya için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha donanımlı ve özellikli tekerlekli sandalye hediye etti.