Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarında Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarım ve Kuaförlük programlarından mezun olan 205 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

70 branşta, toplam 396 bin 624 kursiyer eğitim aldı

Şahinbey Belediyesi’nin İŞKUR ile müşterek düzenlediği Meslek Edindirme Kursu’ndan bu güne kadar 86 gençlik merkezi ve sosyal tesisteki 70 ayrı branşta 396 bin 624 kursiyer eğitim aldı. Hem meslek öğrenip hem günlük 20 TL alan kursiyerlere, İŞKUR tarafından bugüne kadar toplam 3 milyon 404 bin 559,12 TL ödendi.

Ayrıca Şahinbey Belediyesi’nin Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesislerinde 16.699 öğrenciye TEOG, YGS ve LYS kursları verildi.

Eğitimde başarıyı destekliyoruz

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak eğitime önem verdiklerini belirterek, “Meslek edindirme kurslarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu güne kadar Meslek Edindirme kurslarımızdan 25.666 kursiyerimiz faydalanmış. Buradaki amacımız kursiyerlerimizin her birinin koluna altın bilezik takmak için çalışıyoruz. Bunun içinde İŞKUR ve Halk Eğitim gibi kurumlarla iş birliği içerisindeyiz. Bilgisayar Bakım Onarım Kursuna devam eden kursiyerlerimize 1.180 TL, Bilgisayar Destekli Muhasebe 1.020 TL, hasta kabul kursu 940 TL ve web Tasarım kursuna gelen kursiyerlere 640 TL ücret ödendi. Bu güne kadar kursiyerlerimize toplam 3 milyon 404 bin 559,12 TL ücret ödenmiş oldu. Bu konuda İŞKUR’a da hükumetimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

İstihdam seferberliğinde önemli aşamalar kat ettik"

"İŞKUR Müdürü Şıraç Ekin, İstihdam seferberliğinde şehir olarak iyi bir noktada olduklarını belirterek, “İŞKUR olarak, Şahinbey Belediyesi’ne yapmış olduğu Mesleki eğitim kurslarından dolayı ve sizlerin de bu kurslar sonrasında almış olduğu sertifikadan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın başlattığı Bakanımızın da desteklediği bir istihdam seferberliğimiz var. Gaziantep’te de Valimiz Ali Yerlikaya’nın önderliğinde bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bizlerde artık sanayi bölgelerine yönelik iş yönlendirmelerimizi yapıyoruz. Sizlerin de bu konuda talepleri olursa bu konuda sizlere yardımcı oluruz. İstihdam seferberliği için şu aralar çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleye bilirim. Ben sizlere bu kursta eğitim veren hocalarınızı sizlere bu imkânı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.