Şahinbey Belediyesi’nin 23 Mart Orman Haftası nedeniyle düzenlediği 440 bin metrekarelik "Çanakkale Hatıra Ormanına" fidan dikimi gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 440 bin metrekarelik "Çanakkale Hatıra Ormanı" fidan dikim töreni Mavikentte, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu protokol üyeleri,öğrencilerin aileleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Fidan dikimi öncesi törende konuşma yapan Milletvekili Nejat Koçer, ağaçların gençlerin geleceği olduğunu ve ülkenin geleceğine en büyük katkıyı gençlerin sağlayacağını ifade etti. Koçer, "Bu ağaçlar gençlerin geleceği, onlarla büyüyecek onlarla birlikte geleceğe adım atacak. Yeni nesil dijital ortam sayesinde çok daha hızlı gelişiyor geleceğe yönelik çok daha güzel planlar yapıyor. Bu yüzden ülkenin geleceğine en büyük katkıyı gençlerimiz sağlayacaktır.Ne kadar çok ağaç dikersek, yeşile ne kadar çok değer verirsek geleceğimiz o kadar temiz, o kadar varlıklı bir gelecek olacaktır. İnanıyorum ki bir çok konuda rekor kıran Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in yeşili Türkiye ortalamasını yakalaması için yeni bir proje başlatacaktır. Böyle bir proje olursa bende sonuna kadar destek vereceğimi söylemek istiyorum" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise göreve geldiği günden itibaren 1 milyonun üzerinde ağaç dağıtımı ve 11 milyon 693 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduklarını anımsatarak, "Amacımız Gaziantep’i yeşillendirmek. Göreve geldiğimiz günden beri ücretsiz olarak 1 milyonun üzerinde ağaç dağıtımı yaptık. Biz istiyoruz ki herkesin bir dikili ağacı olsun. Yeşil alan olarak Türkiye ortalamasının maalesef gerisindeyiz ama göreve geldiğimiz günden beri Şahinbey ilçemizde, 536 tane park yaptık bu parkların alanı toplamda 3 milyon 653 bin metrekare , orman alanlarımızla birlikte 11 milyon 693 bin metrekarelik bir alan oluşturduk. Şahinbey’de 1 milyon 329 bin adet ağaç diktik. 12 tane ağaç için dünyayı ayağı kaldıranlar bu rakamı iyi ezberlesinler. İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz Gercin Ormanını bize tahsis etti, yakında oranın kullanımını da vatandaşlara açacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar tarafından alana fidan dikimi yapıldı.