Gaziantepli Gazeteci, Şair, Yazar Vahittin Bozgeyik’in anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleşti.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine, GGC Başkanı İbrahim Ay, yönetim kurulu üyeleri, gazete, televizyon ve ajans temsilcileri, Gaziantepli şair, yazarların yanı sıra merhum Bozgeyik’in ailesi katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, GGC Başkanı İbrahim Ay’ın yanı sıra şairin arkadaşları ve dostları da birer konuşma yaptılar.

2017 ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 12.’si düzenlenen yarışmada Fevzi Günenç, Filiz Punar, Hüseyin Toprak, İbrahim Halil Aycan Mehmet Kara, Meral Can, Nurettin Bozgeyik’ten oluşan seçici kurul onlarca şiir arasından dereceye girenleri tespit etti. Yarışmada birinciliği “Göç Türküsü” adlı şiiriyle Celalettin Kurt, ikinciliği “İnsana Değer” adlı Yusuf Korkutan, üçüncülüğü “Lâ mekân” adlı şiiriyle Erdal Erçin kazandı.

Yarışmada ayrıca, “Gel İstanbul Olalım” adlı şiiriyle Nazım Köyce, “Sabahın Çocukları” adlı şiiriyle Bülent Onaylı, “Çürüme” adlı şiiriyle Özkan Köse, ve “Enin-i Ruh” adlı şiiriyle Perihan Tunçdede mansiyon ödülü aldı. Seçici Kurul, Türk şiirine olan önemli katkılarından dolayı bu yıl Gazi Yıldırım ve Behiye Köksel’i onur ödüllüne layık gördü.

Törende bir konuşma yapan GGC Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin kurucuları arasında yer alan ve Gaziantep basınının duayenlerinden merhum Vahittin Bozgeyik’in isminin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bozgeyik’i gazeteciler cemiyeti olarak unutmadık

Ay, “Bugün merhum Vahittin Bozgeyik’in ölümünün üzerinden 12 yıl geçti. Merhum Vahittin Bozgeyik Gazeteciler Cemiyetinin kurucu üyelerindendi. Basın sektörüne önemli katkıları bulunmuştu. Kendisi, genç meslektaşlarına her zaman yol gösteren, onurlu ve mesleğini severek yapan bir ağabeyimizdi. Merhum Vahittin Bozgeyik’i Gazeteciler Cemiyeti olarak unutmadık. Bundan sonraki yıllarda da unutmayacağız. Bu şiir yarışmasına katılan, el emeği göz nuru eserleri ile dereceye giren, girmeyen tüm şair ve yazarlara başarılar diliyorum. Burada önemli olan dereceye girmek değil, önemli olan rahmetli Vahittin Bozgeyik’in isminin en güzel şekilde temsil edilmesi, o da sizlerin sayesinde en güzel şekilde yad edildi. Bu yarışmaya katılanlara ve emeği geçen jüri üyelerine yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Emek verdiği Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yalnız bırakmıyor

Aile adına söz alan kardeşi Karaca Bozgeyik ise, “12 yıldan beri sizlerle bir yolculuk yapıyoruz. Bu yolculukta Vahittin ağabeyimi meslektaşları, akrabaları ve yıllardır emek verdiği Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yalnız bırakmıyor. Yine bir anma törenindeyiz. Bazı insanlar öldükten sonra daha çok yaşarlar. Vahittin ağabey de o insanlardan bir tanesi. Hep beraber ona vefa duygusu ile her ölüm yıldönümünde onu anmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Babam o ruhun birleşeni olmaktan gurur duyardı

Merhum Vahittin Bozgeyik’in oğlu Nurettin Bozgeyik de, “Bu yıl babamın aramızdan ayrılışının 12’inci ölüm yıldönümü. Tabii ki Güney Sokakları onun çocukluk, gençlik yıllarındaki gibi değil artık. Bu şehirde sevinçler, hüzünler, ayrılıklar, kavuşmalar farklı yaşanıyor artık. İnsanın yaşadığı şehrin sokakları ve kaldırımları üzerinden geçenlerin izlerini de taşır. Duygularını, hislerini, umutlarını ve tabii ki aşklarını da barındırır. İnsana dair ne varsa sokağın taşları bunları kaydeder, hafızasında taşır. Bu hafıza da o şehrin ruhunu oluşturur. Babam da o ruhun bir birleşeni olmaktan her zaman gurur duymuştur. Güney Sokaklarında, Kırkayak’ta yürüyen herkes bugün de arkasında böyle izler bırakmaya devam ediyor. Vahittin Bozgeyik adını taşıyan bu şiir yarışması her yıl şiire ve umuda dair inancımızı biraz daha arttırıyor. Çok değerli eserleri ile yarışmaya katılan şairlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da bizi gururlandırıyor” sözlerine yer verdi.

Duygusal anlar yaşandı

Vahittin Bozgeyik’in lise arkadaşlarından olan Op. Dr. Samet Bayrak da, Vahittin Bozgeyik hakkında geçmişteki anılarını anlatarak sevenlerine duygusal anlar yaşattı. Ardından şiir yarışmasında dereceye giren şairlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.