Bursa’da, obezite ameliyatı olan iki kadın 70 ve 55 kilo vererek gelinlik giyme hayaline kavuştu, eşleriyle yeniden düğün yaptı.

Yıllardır kiloları sebebiyle yürümekte dahi güçlük çeken obezite hastası iki kadın, ameliyat sonrası sağlıklarına kavuştu.

25 yıl önce evlenen ve obezite sebebiyle gelinlik giyemeyen Yeter Karaboğa bir yıl önce Uzman Dr. Hacı Murat Çaycı tarafından morbid obezite ameliyatına alındı. Ameliyat öncesi 135 kilo olan Yeter Karaboğa bir yılda 55 kilo vererek 80 kiloya düştü. Obezite hastalığını aşan Yeter Karaboğa, eşi Sadullah Karaboğa ile düğün yapmaya karar verdi.

25 yıl sonra hayallerini gerçekleştiren 2 çocuk babası Yeter Karaboğa, “Benim hayalim hep gelinlik giymekti, hayalim gerçekleşti. 11 ay önce 135 kiloydum şu anda 80 kiloyum. Eşimle hayalimiz, "benim gelinlik giyip düğün yapmamızdı" Hayalimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra sağlıklı yaşamak ve çocuklarımızın düğünlerini görmek istiyorum” dedi.

Obezite şikayetiyle doktora giden Yasemin Aydın ise genç yaşta aldığı fazla kilolar yüzünden sağlığını kaybetmek üzereydi. Uzman Dr. Hacı Murat Çaycı ile tedavi sürecine başlayan Yasemin Aydın bir yıl önce morbid obezite ameliyatına girdi. Ameliyatı başarılı geçen Yasemin Aydın bir yılda 70 kilo verdi.

Mustafa Aydın ile 7 sene önce evlenen Yasemin Aydın aşırı kilolu olduğu için gelinlik giyememişti. Sağlığına kavuşarak kilo veren Yasemin Aydın da Yeter Karaboğa ile beraber çifte düğün yapıp gelinlik giydi. 7 yıl sonra kendi düğününde konuşan Yasemin Aydın, “Ben yedi yıllık evliyim, aşırı kilolu olduğum için istediğim gelinliği giyememiştim. 11 ay önce ameliyat oldum ve şimdi gelinlik giyip hayallerimi gerçekleştiriyorum. Ameliyattan önce 140 kiloydum şimdi 70 kiloyum, bundan sonra sağlıklı mutlu yaşamak istiyorum, çocuk istiyorum” dedi.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Uzman Dr. Hacı Murat Çaycı ise hastalarının düğününe katılarak onların yıllar sonra gerçekleşen hayallerine ortak oldu. Morbid obezite hastalığının ciddi bir sorun olduğunu belirten Uzman Dr. Hacı Murat Çaycı, “Bu arkadaşlarımız obezite nedeniyle ameliyat ettiğimiz arkadaşlarımız. Obezite nedeniyle gelinlik giyemeyen hastalarımız ameliyat ve program sonrası verdikleri kilolarla hayallerini gerçekleştirmeye başladılar. İkisi de yıllar sonra gelinliklerini giydi ve bizde bu mutlu günlerinde yanındayız. Morbid obezite tehlikeli bir hastalık ve ameliyat olacaklar mutlaka cerrahi deneyimi ve teknik altyapısı olan yerlerde ameliyat olmalı. Obezite ameliyatları düşünüldüğü kadar korkulacak ameliyatlar değil. Fakat morbid obezite ameliyatları ise tehlikeli oldukları için mutlaka ameliyattan sonra dikkatli bir şekilde kilo verme süreçleri takip edilmeli” dedi.