MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, 9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda artı 54 kilogramda altın madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Kayra Sezgin'i makamında kabul etti.

Kayra Sezgin, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 12-15 Kasım'da gerçekleşen ve 91 ülkeden bin 425 yarışmacının katıldığı organizasyonda dünya şampiyonu oldu.

Sezgin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, antrenörü ve babasıyla Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, sporcularıyla gurur duyduklarını söyledi.

Muğla'da ulusal ve uluslararası spor branşlarında başarılı olabilecek hem insan kaynağı hem de sporcu bulunduğunu belirten Çiçek, "Muğla'mızın gururu, aynı zamanda Türkiye'mizin de gururu bir sporcumuz var. Buradan dünya şampiyonu olan kızımız Kayra Sezgin'i kutluyorum. Bizlerin ve Türk milletinin göğsünü kabarttı" dedi.

Sezgin'in başarılarının devam edeceğini vurgulayan Çiçek, ailesi ve antrenörüne de sporcuya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Final maçında yaşadığı heyecanı anlatan Sezgin ise şöyle konuştu:

"Final maçında rakibim Japon sporcu karşısında 3-0 önde idim. Maç 3-3 oldu. Son 10 saniyeye maç 3-3 berabere girildi. Kurallara göre geriden gelen sporcu için hakem kararları benim aleyhime idi. Rakibim bunun bilincinde olduğu için sürekli kaçmaya çalıştı. Maçın bitimine 1-2 saniye kala bir puan alıcı bir yumruk atarak şampiyon oldum."

Ziyarette, Vali Amir Çiçek, dünya şampiyonu Kayra Sezgin ve antrenörüne çeşitli hediyeler verdi.