Eyüp Belediyesi tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatmak amacıyla hazırlanan ’15 Temmuz Şahlanışı’ isimli filmin galası yapıldı. Galaya katılarak filmi izleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bu ülkenin tarihi yazıldığında o gece benim ilçe başkanlarım, İstanbul’daki her biri, gerçekten adeta Çanakkale’de kahramanlık destanı yazan o komutanlar gibiydiler” dedi.
Eyüp Belediyesi, Fetullahçı Terör  Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimini ve Eyüp halkının direnişini konu alan ’15 Temmuz Şahlanışı’ isimli film hazırladı. Filmin izleyici ile buluşması amacıyla Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde filmin galası organize edildi. Galaya; AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,
AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, AK Parti Eyüp İlçe Danışma Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Filmi ilk kez izleyen bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.
“Benim ilçe başkanlarım, Çanakkale’de kahramanlık destanı yazan o komutanlar gibiydiler”
Film gösteriminden sonra kürsüye çıkarak konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Burada 15 Temmuz ile ilgili olarak çok şey gösterildi. Çok güzel şeyler anlatıldı. Bunun üzerine çok konuşabiliriz. Tekrar o geceye dönebiliriz. Ama asla ve asla unutmamamız gereken şey şudur. Biraz önce sinevizyon da izledik. Burada da ifade ettim. Bazen Teşkilatlara çok yüklendiğimiz olur. Bazen deriz ki daha iyi çalışmalıyız. Niçin şu kademe görevini yerine getirmedi. Niçin daha başarılı olamadık. Ben özellikle teşkilat mensuplarıma şunu ifade etmek istiyorum. Bu ülkenin tarihi yazıldığında o gece benim ilçe başkanlarım, İstanbul’daki her biri, gerçekten adeta Çanakkale’de kahramanlık destanı yazan o komutanlar gibiydiler. Eyüp Sultan, biz il başkanlığımıza yakınlığı münasebetiyle ilk aradığımız ilçelerden bir tanesi ve Eyüp Sultan’ı aradığımızda buradan gelen ses bizim il başkalığında çok daha güçlü hissettirdi. Bunu yaşadık. Beyoğlu teşkilatım geldiğinde yaşadık. Kağıthane geldiğinde yaşadık” şeklinde konuştu.
“O an düşünmeden, hesap yapmadan orada olmamız gerekiyordu”
15 Temmuz’un darbe girişimine karşı dik duran vatandaşları taktir ve tebrik ettiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve Eyüplü vatandaşlarla birlikte AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gittiğini belirterek, ”Aslında biz oraya giderken toplantı yapacağız diye gittik ama gittiğimizde bina askerlerle çevrilmişti. Gördüğümüzde şaşırdık ama hemen şaşkınlığımızı üzerimizden atarak o vatandaşlarımızla, AK Parti teşkilatlarımızla beraber o barikatı yarmaya çalıştık ve yardıkta çok şükür. Askerlerin direncini kırmaya onların morallerini bozmaya yönelik konuşmalar, diyaloglar gerçekleşti aramızda. Sonuçta başardık. O bir görevdi, vazifeydi. O an yapılması gereken bir şeydi. O an düşünmeden, hesap yapmadan orada olmamız gerekiyordu, biz de onu yapmaya çalıştık” diye konuştu.