Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında İstanbul’da 21 yaşında şehit olan vatan kahramanlarından Batuhan Ergin, doğum gününde kabri başında anıldı.
Şehidin ailesi ve arkadaşları, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde sabaha karşı şehit edilen vatan kahramanlarından Batuhan Ergin için saat 16.00’da Ortaköy Mezarlığı’nda bir araya gelerek şehidin doğum gününü kutladı. Şehidin kabrine karanfil ve çiçek bırakılarak başlanan anma ve doğum günü etkinliği, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra Kuran-ı Kerim okunması ile süren etkinliğe, şehit Batuhan Ergin’in annesi Deniz, babası Ahmet ve ağabeyi Berke Ergin’den oluşan ailesi, yakın arkadaşları ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım katıldı. Yağmur altında düzenlenen etkinliğin sonunda şehidin mezarı başında kesilen doğum günü pastası, katılımcılara ikram edildi. Kutlamanın sonunda şehidin fotoğrafları ile Türk bayraklı kırmızı beyaz yüzlerce balon gökyüzüne bırakıldı.
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı etkinlikte, şehidin annesi Deniz Ergin ile babası Ahmet Ergin gözyaşlarını tutamadı.
Oğlunun mezarına karanfiller bırakan anne Deniz Ergin, “Bugün Batuhan’ın doğum günü. Öncelikle 15 Temmuz Şehitlerini, bu vatan için canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugün sadece Batuhan için değil, bütün şehitlerimiz için buradayız” ifadelerini kullandı.
Oldukça duygusal olduğu gözlenen baba Ahmet Ergin, “Geçen doğum gününde Batuhan askerdeydi, dönüşte ona söz vermiştik; ‘beraber aslanlar gibi kutlayacağız’ diye. Fakat kendisi katılamadı, sözümüzde durup doğum gününü kutluyoruz. Dua edeceğiz” dedi. Şehidin mezar taşındaki “Eve erzak almaya değil, vatana sahip çıkmaya geldik” yazısı sorulan baba Ahmet Ergin, “O akşam yaşanan hadise bu. O akşam herkes marketlere, bakkallara, bankamatiklere hücum edince Batuhan buna çok içerlemiş. Aldıkları ekmek bitmeyecek mi sanki’ diye. Vatan müdafaasına değil de erzak derdine düştüler diye. Sonra Boğaz Köprüsü’ne (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) çıkıyor, şehit olmadan önce selfie (özçekim) yaparak bu ifadeyi kullanıyor” diye açıklama yaptı.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da etkinliğe katılarak “Hiç şüphesiz bu vatana bizim ülkemizin geleceğine dair, gösterdiği önce askerliği sırasında gönüllü olarak komando olarak fedakarlık daha sonra Türkiye’nin birliğine beraberliğine büyük bir saldırıya karşı kendini ortaya koyan bizim geleceğiniz için fedakarlığını canı ile ödeyen bu kardeşimizi her vesileyle anmak lazım, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Doğum günü kutlaması, okunan Kuran-ı Kerim ve okunan duaların ardından kesilen pasta ile son buldu. Etkinlikte şehidin fotoğrafının yer aldığı beyaz balon ile Türk bayraklı kırmızı beyaz yüzlerce balon gökyüzüne bırakıldı.
(SK-ÖY-Y)