Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesin’de düzenlenen 18. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, nefes kesen gösteriler ile devam ediyor.

18. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin ikinci gününde Türk Hava Kurumu pilotları microlight ve paramotor gösterisi yaparken, base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan 1965 rakımlı Babadağ’dan uçan pilotların gökyüzünde yaptıkları şov, Belceğiz Plajı’nda vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Festival Komite Başkanı Kadri Tuğlu, festivalin ilk gününde 2 bin kişinin uçuş yaptığını, bugün de bu sayının 2 bini geçeceğini söyledi. Festivalin kazasız ve güzel bir şekilde devam ettiğini belirten Tuğlu, “Yamaç paraşütü, kuş adam, base jump, motorlu kanat gösterileri gibi birçok gösteri yapılıyor. Toplu yapılan yarasa adam gösterileri de çok başarılı oldu. Bunlar dünyada ilk kez burada denendi” dedi.

Tuğlu, festivalde dünya havacılığına yeni hareketler, formasyonlar ve disiplinler getirildiğini söyledi. Festivale ilgiden memnun olduklarını ifade eden Tuğlu, festivalle Fethiye esnafının da ekonomisine katkı sağlandığını kaydetti.

Festival için Çek Cumhuriyeti’nden gelen akrobasi pilotu Tomas Lednik, yıllardır festivale katıldığını ve bu yıl geçen yıllara göre daha güzel geçtiğini söyledi. Pilotların üst seviye uçuşlar yaptığını belirten Lednik, dünyanın birçok yerinde uçuş yaptığını, Fethiye’deki organizasyonun mükemmel olduğunu kaydetti.