AFYONKARAHİSAR (AA) - 19 Eylül Gaziler Günü Afyonkarahisar'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü dolayısıyla Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal, 19 Eylül’ün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu söyledi.

Şehit ve gazinin Türk toplumunun ortak değerleri olduğunu belirten Hürkal, "Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve gazilere ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır" dedi.

Topraklarımızın bölünmesine izin vermeyeceklerini belirten Hürkal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Topraklarımızın bölünmesine ve istila edilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman izin vermeyecektir. Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir. Türkleri geçmişinden, vatanından ve tarihinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır."

Törene Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve resmi daire müdürleri, STK temsilcileri ile gaziler katıldı.