Vatan borcunu ödemek ve askerlik görevini yapmak için 21 yaşını dolduran her Türk genci askere gider. Askerliğini, er, erbaş, yedek subay olarak yapacak kişilerin mecburi vatan hizmetlerini yapacakları yeri öğrenmek ve askerlik ile ilgili birçok bilgiyi elde etmek için artık sadece askerlik şubelerine gitmenize gerek kalmadı. TC no ile askerlik sorgulama işlemlerinden yararlanarak askerlik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

TC kimlik numaramla nasıl bilgilerimi sorgularım?

E-devlet şifreniz ve TC kimlik numaramız ile askerlik sorgulamanızı kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

İlk etapta sisteme kimliğinizi onaylatmanız gerekir. Onaylama işleminde karşınıza e-devlet şifresi ve TC kimlik numaranızı yazacağınız bölüm gelir.

Bu bölüme kimlik numaranız ve şifrenizi yazdıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda sisteme giriş butonuna basarak istediğiniz askerlik bilgisi sayfanıza girmiş olursunuz.

Askerlik şubesine gitmeden internet üzerinden online bağlanarak askerlik bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İsterseniz TC kimlik numaranız isterseniz mobil imza, isterseniz gsm operatörleri aracılığıyla sisteme giriş yaparak tüm askerlik bilgilerinizi rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Böylece hem zamandan kazanır hem de askerlik zamanınıza herhangi bir sürprizle karşılaşmadan kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Askerlik için yapacağınız bütün işlemler hakkında www.askerliksorgulama.biz bağlantısından bilgi alabilirsiniz.