15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği darbe girişiminin anlattığı ’360 derece, karanlık gece’ adlı tır Sivas’a gelerek darbe gecesini vatandaşlara üç boyutlu anlattı.

Tuzla Belediyesince ’İhanet gecesini unutmayacağız, unutturmayacağız’ sloganıyla yürütülen proje kapsamında hazırlanan "360 derece, karanlık gece" adlı tır Sivas’a gelerek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. 360 derece sanal gerçeklik tırında vatandaşlar 3D teknolojisi sayesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde halkın demokrasi mücadelesine, Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı ile TBMM’nin bombalanmasına ve halkın darbecilere yönelik tepkilerine tanıklık etti. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da sanal gerçeklik tırını ziyaret ederek 3D teknolojisiyle o gece yaşananlara tekrar tanıklık etti.

Burada konuşan Aydın 15 Temmuz sürecinde yaşananların dijital ortamda anlatıldığı bir projeyi gezdiklerini ifade ederek, ’’15 Temmuz hiç bir zaman unutulmaması gereken bir gece. Biz de burada o geceyi adeta yeniden yaşar gibi izledik. Ankara’da, İstanbul’da, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve Gölbaşı’nda yaşanan o kara geceyi burada tekrar yaşadık. O gece hafızalarımız da çok taze. 1 yıl geçmesine rağmen o izlediğimiz görüntüleri, şehitlerimizin kendilerini nasıl mermilerin önüne attıklarını, tankların önüne attıklarını hafızalarımızda canlı bir şekilde tutuyoruz" dedi.

Vatandaşlar ise tırda darbe gecesi yaşananlara şahitlik ettiklerini belirterek çok etkilendiklerini söyledi.