Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım ayında yapılacak olan Başkanlık seçimleri çalışmaları tam hız devam ederken, bir diğer başkanlık seçimi haberi de Kıbrıs'tan geldi. Okul Meclisi Başkanlığı için yaptıkları seçim çalışmalarıyla, Amerika'daki adayları aratmayan Doğa Koleji öğrencileri, seçim sonuçlarını adayların değil demokrasinin kazanacağını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, 2016-2017 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Doğa Koleji’nde, bugün 4. sınıf öğrencileri arasında başkanlık yarışı vardı. Öğrenci Meclis Başkanları’nı seçecek olan öğrencilerin adayları heyecanla desteklemesi görülmeye değerdi. Girne Doğa Koleji Müdürü İbrahim Ceylan, konuşmasına aday olan 4. Sınıf öğrencilerini tanıtıp hepsine başarılar dileyerek başladı. Başkanlık için yarışan 6 adayın da vaatlerinin dikkatle dinlenmesi gerektiğini belirten Ceylan, Pazartesi günü tüm öğrencilerin oy kullanacağını söyledi.

Seçimde padişah ya da kral seçmeyeceklerini sözlerine ekleyen okul müdürü, başkanın öğrenciler ve yönetim arasında köprü olacağını ifade etti. Bütün yıl boyunca arkadaşlarını temsil edecek olan 6 başkan adayı, okulun Fransızca öğretmeni Mezide Biçentürk tarafından teker teker kürsüye davet edildi. Başkanlık yarışı için, kıyasıya bir rekabetin yaşandığı süreçte adaylar, arkadaşlarına çeşitli hediyeler ve çikolatalar dağıttı. Seçim kampanyasının heyecanı, okul koridorlarında coşkuya sebep oldu. Öğrenciler destekleri adaylar lehine attıkları sloganlarla okulu inletirken, oylamaya dahil olmayacak okul öncesi bölümü öğrencileri bile okuldaki demokrasi şölenine katıldılar.

Başkan adayları Bülent Coşkuner, Ali Efe Bakır, Begüm Şen, Ali Emre Öztürk, Sıla Yaren Söğüt ve Onur Küpçü; arkadaşlarının oylarını kazanabilmek için pizza, okullarına oyun parkı, yüzme havuzu ve bol ketçaplı makarana gibi cezbedici vaatlerde bulundular. Başkan adaylarının vaatleri arasında en dikkat çekici olanı ise, 4-A sınıfı öğrencisi Ali Efe Bakır’ın, sene sonunda yapacağı anket sonucuna göre bir sanatçıyı konser için okula getireceğini söylemesi oldu. Efe Enterprise Medya Grubu olarak, Doğa Koleji'ndeki seçim çalışmalarını büyük bir titizlikle takip ediyor ve tüm adaylara başarılar diliyoruz.