Adana Adliyesi’nde görev yapan yargı mensupları ve çalışanlar, obezite ile mücadele kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından görevlendirilen diyetisyen hekim kontrolünde diyet yapmaya başladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivitelerin Arttırılması’ projesi kapsamında Adana Adliyesi’nde hakim ve cumhuriyet savcıları ile yargı çalışanlarına sağlıklı yaşam ve beslenme konularında hizmet verebilmek için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde diyetisyen hekim görevlendirildi. Haftada bir gün görevlendirilen diyetisyen hekim, İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu’na başvuruda bulunan hakim ve cumhuriyet savcısı ile adliye çalışanlarına sağlıklı beslenme eğitimi ve obezite danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Adliyede görev yapan onlarca kişi, zayıflamak için diyetisyene başvuruda bulundu. Diyetisyenler, boy ve kilo ölçümü yapıp kişilerin günlük yeme alışkanlıklarını öğrenerek kan tahlili sonuçlarına, cinsiyete ve yaşa göre başvuruda bulunan yargı mensubu ve çalışanlarına ‘kişiye özel’ diyet listesi hazırladı.

Yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanıyor

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adliyesi’nde yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla sağlıklı yaşam yürüyüşleri, sigarayla mücadele çalışmaları, iş sağlığı açısından çalışma ortam düzenlemeleri ve hareketli hayata destek amacıyla birçok kampanya ve etkinlik yürütüldüğünü söyledi. Başsavcı Yeldan, “Ofis çalışanlarının genel sorunu olan uzun süre oturarak çalışma sonucu oluşan kilo ve şekil bozukluğu problemleri, adliyede hizmet vermeye başlayan diyetisyen hekim sayesinde önemli ölçüde azalacaktır. Bu çerçevede yemekhanemizde bir diyet büfenin oluşturulmasını da planlıyoruz. Bunların yanı sıra fiziksel aktiviteleri hayatımızın bir parçası haline getirme gayretindeyiz” diye konuştu.

Yargı mensubu ve çalışanlarına sağlıklı beslenme ve obezite danışmanlığı yapan Diyetisyen Hekimler Eda Buz ile Mehmet Miktat Doğar, yaşam tarzı, boy, kilo ve kan sayımlarına göre herkese ayrı bir diyet listesi düzenlenmesi gerektiğini belirterek, sosyal medyada yayınlanan diyet uygulamalarına itibar edilmemesi tavsiyesinde bulundu. Diyet yapan kişinin mutlaka üç öğün yemek yemesi gerektiğini kaydeden diyetisyen hekimler, “Poğaça, simit ve sağlıksız atıştırmalık yiyecekler değil sebze-meyve ağırlıklı düzenli yemekler yenmelidir. Tuz, şeker tüketimi azaltılmalı ve bol su tüketilmeli, ayrıca herkes mutlaka günde 40 dakika yürümelidir. Bunun dışında kimin ne kadar ne yiyeceğine kişinin mevcut durumuna göre karar verebiliriz” dediler.