AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerine staj yaparken ücret alabilecekleri olanaklar anlatıldı.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde Uluslararası Ticaret ve Finans Kulübü ve Afyonkarahisar Genç İşadamları Derneği (AGİD) işbirliğinde düzenlenen konferansta KOSGEP destekleri, Genç işadamları Derneği iş olanakları ve staj imkanları hakkında bilgi verildi.

Türkiye'de her yıl 2 milyon civarında üniversite öğrencisinin mezun olarak iş hayatına atılmak için uğraştığını belirten AGİD Başkanı Resul Sündük, bunların sadece 700 bininin işe girebildiğini söyledi.

Öğrencilerin staj yaparken ve mezun olduktan sonra çeşitli imkanlardan yararlanarak para kazanabileceğini dile getiren Sündük, "Birçok öğrencinin okuduğu bölüme göre staj yaptığını biliyoruz. Birçok işyeri staj yapan öğrencilere ücret ödemiyor veya çok az bir ücret ödüyor" dedi.

Ama İşkur tarafından hayata geçirilen 'İş Başı Eğitimi' programı ile staj yaparken, bin 300 lira kazabileceklerini belirten Sündük, "Öğrenciler en az iki sigortalı çalıştıran bir işyerinde staj yapmak için başvurduğunda, İşkur, öğrencinin staj yaptığı her gün için 38,5 lira ücret ödüyor. Öğrencilerin bu tür olanakları bilmemesinden dolayı maddi olarak sıkıntılı bir staj dönemi geçiriyor. AGİD olarak öğrencilere bu tür olanaklardan yararlanmaları için destek vermeye hazarız" diye konuştu.