AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti İl Başkan yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, basın mensuplarıyla parti binasında bir araya geldi.

Parti çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken, AK Parti İl Başkanlığı olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Dağlıca'daki PKK terör örgütü saldırısında 16 askerin şehit olduğunu ifade eden Ötken, "Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine bugün acı bir haber aldık. Iğdır'daki sınırda da polislerimize saldırı düzenledi. Onlara da Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Ötken, terörün Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Devletimiz PKK ile olan mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Bir tane terörist kalmayıncaya kadar operasyonlar devam edecektir. Ne zaman ki PKK, o silahları gömecek, o zaman operasyonlar bitecektir. Bunun dışında, parti olarak 1 Kasım seçim çalışmalarını başlattık. Profil zenginliği içeren, tanıdığımız arkadaşlarımız aday oldu. Şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğine, ülkenin huzuruna, çocukların geleceğine kasteden terör örgütünün kanlı eylemlerine imza attığını belirterek, "Dünyada özgür ve demokratik ülkelerin gündemlerinin birinci maddesinde terörle mücadele olmasına karşın, terör örgütü listesinde olmasına rağmen açık ya da kapalı desteklemeleri terör örgütünü güçlendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, her türlü zorluğun üstesinden gelecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşayan herkesin şehitlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Tutumlu, şunları kaydetti:

"Bu terör örgütünün de kökünün kazınacağına inancımız tamdır. Türkiye'nin, bu ve buna benzer saldırıların hakkından nasıl geldiyse bunun üzerinden de geleceğinden eminiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bugünkü olayda umarız son kez şehit haberleri gelir. Yine mutlu insanların yaşadığı huzurlu bir ülke olur. Ülkemiz, yine siyasi istikrarın sağlanmasıyla barış ve huzurun sağlandığı bir ülke olacaktır."