TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ü ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Esnafımızın daha rahat kredilere ulaşması için hükümet nezdinde yapılacak girişimlerde bundan sonra biz köprü vazifesi görme adayıyız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ni (TESKOMB) ziyaret etti. Esnaf ile hükümet arasındaki sıkıntıların giderilmesinde köprü görevi üstlendiklerinin altını çizen Karacan, "20 Temmuz 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleri ile AK Parti’nin Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini tevdi etmesinden sonraki süreçte Türkiye’nin can damarı, en önemli noktalarından birisi olan esnafımızın ayakta kalması için mücadelesine destek veren Sayın Başkanımızı ziyaret etmemek olmaz. Bundan sonraki süreçte özellikle görevimiz itibariyle daha sık bir araya gelip, esnafımızın hükümetle arasındaki sorunları nasıl çözeriz, kooperatifimize özellikle esnaf kefaletlere nasıl daha hizmet verebilirizin amacındayız. Tüm Türkiye’deki TESKOMB’a bağlı olan kooperatifiniz, üyeleriniz, ne varsa bundan sonra hükümetle aranızdaki köprü vazifesini bizler göreceğiz. Dostluğumuz bundan sonraki süreçte daha hızlı bir şekilde artarak devam edecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak size; bundan sonra biz varız, kapımız gönlümüz sonuna kadar açık, esnafımızın daha rahat kredilere ulaşması için hükümet nezdinde yapılacak girişimlere bundan sonra biz köprü vazifesi görme adayıyız. Bunun tebliğine geldik. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de yaptığı konuşmada, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarına çok önem verdiğine dikkat çekti. Bunun en başında TESKOMB’un geldiğini vurgulayan Akgül, "2002 yılında partimiz kurulduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncelikle TESKOMB’a el attı. Türkiye’de hiçbir faaliyeti kalmamış, kapanma durumuna gelen tüm kooperatiflerimiz Recep Tayyip Erdoğan ile şaha kalktı. Türkiye’de bin adet kooperatifimiz, 10 bin yönetimimiz, 5 bin çalışanımız ve 1 milyon 100 bin üyesi olan bu kuruluş o tarihten itibaren Türkiye’ye hizmet noktasında doruk aşamasına geldi ve şu anda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldi. Şu anda Türkiye’de 24 milyara yaklaşan bir kredi hacmine yaklaştık. Kurulduğunda 150 trilyon tüm Türkiye’deki mevcut olan kredi miktarı o günkü parayla 25 katrilyona ulaştı. Dünyada eşi benzeri olmayan bir kuruluş haline geldi. Bu esnaf sanatkarın ayakta kalmasını sağlıyor. Bundan sonraki çalışmalarımız sizinle çok daha iyi olacak ve çok daha ileriye gideceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

TESKOMB Genel Başkanı Akgül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan’a Birliği ziyaretinden dolayı hediye takdim etti.