Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, İsviçre’deki skandal pankarta tepki göstererek, "Cumhurbaşkanına silah doğrultan posterleri asmasına izin veren bu ülkelerin teröre destek veren tutumlarını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından arı yetiştiricilerine kovan dağıtıldığı törene katılan Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül burada yaptığı konuşmasında, silahlı Erdoğan pankartının asılmasına izin veren İsviçre’ye tepki gösterdi. İsviçre’deki Parlamento binasının önündeki gösteride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin şakağına silah dayayan posterin asılmasına sert tepki gösteren Gül, "Buna izin veren anlayış demokrasiden insan haklarından insanlıktan nasibini almamış bir anlayıştır. Bu tavrı terör örgütlerini cirit atmasıyla ve her türlü terör faaliyetleri yaparak bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına silah doğrultan posterleri asmasına izin veren bu ülkelerin yaklaşımlarını, teröre destek veren tutumlarını şiddetle kınıyoruz. Hepsi Türkiye’ye yapılmış eylemlerdir” dedi.

“Oyu Almanya’daki Hans değil, Gaziantep’teki Hasan kullanacak”

16 Nisan’da yapılacak olan referandumda Türkiye’deki hemşehrilerin ve vatandaşların oy kullanacağını belirten Gül, "Ama bakıyoruz ki Almanya, Hollanda ve İsviçre bizden daha heyecanlı çıktı. Onlara ne oluyor. İsviçre’deki Almanya’daki Hans değil, Gaziantep’teki Hasan oy kullanacak size ne oluyor. Ama mesele Türkiye. Türkiye’yi yine eski Türkiye olsun borç alan önümüzde iki büklüm duran silahı, uçağı, arabayı biz satalım. Havalananı yapılmasın, uçaklar, Almanya’dan kalksın. Türkiye güçlenmesin Suriye olsun" şeklinde konuştu

"Türkiye evet demenin ne olduğunu öğretecek"

Hayır kampanyasını yürütenlere dikkat çeken Gül, "Türkiye bölünsün diyenler, hayır kampanyası yapıyorlar. Devlet kanallarında, Türkçe, kürtçe ’hayır’ kampanyası yapıyorlar. Ama 16 Nisan’da inşallah bu milletimiz onlara Türkçe, “evet” demenin ne olduğunu da öğretecek” diye konuştu.

Türkiye’nin İMF’ye borç ödeyen bir ülkeden borç veren bir ülke konumuna geldiğini hatırlatan Gül, "Türkiye 23,5 milyar dolar IMF’ye borç ödeyen bir ülkeyken 2013’de IMF’ye borcunu kapatan bir Türkiye var. Bundan rahatsız oluyor birileri. Türkiye’nin başının dik olmasından rahatsız oluyor. Onlar ne istiyorlar. Onlar, daha önceden olduğu gibi Tayyip Erdoğan gelsin, el pençe divan dursun, Avrupa’da ülke ülke gezsin, bana 500 milyon ver, bu ay ben memurumun maaşını ödeyemedim, emeklimin maaşını ödeyemedim desin. Türkiye’ye 500 milyon borç verir misin, ne olur diye yalvaran Türkiye istiyorlar, öyle bir başbakan istiyorlar. O eski Türkiye yok, borç içinde kıvranan Türkiye yok, bundan rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı.