AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından Diyarbakır’daki köy okullarında okuyan 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Diyarbakır’a bağlı köylerde okuyan 10 bin öğrenciye içinde kırtasiye malzemesi bulunan çanta dağıtıldı. Yardım dağıtımına katılmak için Diyarbakır’a gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindeki heyete, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar da eşlik etti. Sur ilçesine bağlı Karabaş, Küçükkadı ve Tanışık köylerinde bulunan okullardaki yardım dağıtımına katılan Selim Temurci, yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ve son bir yıl içerisinde gönüllerinin bir yarısının İstanbul’da bir yarısının da Diyarbakır’da olduğunu belirterek, “Biz terör olaylarından sonra gönülden kardeş olan bu iki şehri gönül köprüsü projesi kapsamında bir araya getirelim dedik. Beraber bir çalışma başlattık. Bizi yaradan kardeş kılmış, kim ayırabilir ki diyoruz. Bu kardeşlik söylemden eyleme geçecekse mutlaka sahada birlikte olmalıyız. Kimsesizlerin yanında olmalıyız. Tanışık köyündeyiz. Bugün biz Tanışık köyünde aylarca önce şehit olan kardeşlerimize tekrar bir Fatiha okumak için gelmişsek bizi bir araya getiren değerlerin ne olduğunu bu toplumun yeniden okuması ve anlaması lazım. Bu topraklarda eline silah alan, bizim insanımızı öldüren, Türk, Kürt ayırmadan herkese zulmeden herkes bizim düşmanımızdır” diye konuştu.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bölgeye gelmeye devam edeceklerini belirterek, “Diyarbakır ve İstanbul kardeşliği sadece bizim için iki şehrin kardeşliği değil, bir milletin, aynı inanca sahip aynı medeniyetin çocuklarının yeniden el ele yürümesinin bu anlamda İstanbul, Diyarbakır üzerinde yapmış olduğumuz çalışmalarda öne çıkmasının adıdır” dedi.
“Çocukların gözlerindeki ışıltıyı gördük”
Eğitime katkı anlamında bu programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Temurci, “Bugün birkaç okulumuzu ziyaret ettik. Gerçekten Diyarbakır’da dereceye giren çocukları gördük. Onların gözlerindeki o ışıltıyı gördük. Yaklaşık 10 bin öğrencimize çanta, kırtasiye seti getirdik. Bazı okumalar yaptık, sohbetler yaptık çocuklarımızla. Önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Gönül projesi adı altında 20 bin aileye erzak dağıtımı yaptık. 5 bin çocuğumuzu giydirdik. 3 bin çocuğumuzun da giydirilme süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“Sur’un neden bu hale geldiğini daha iyi anlıyoruz”
Kayyum atanan Sur Belediyesi ile ilgili de konuşan Temurci, “Biraz önce Sur Belediye Başkanımızla birlikteydik. Onu dinledikçe Sur’un neden bu hale geldiğini daha iyi anlıyoruz. Bu bölgenin insanına hizmet etmeden onların duasına talip olmadan devletin göndermiş olduğu parayı alçaklara göndererek bu ülkeye bu millete bu topraklara hizmet edilmez. Burada yıllardır aynı şey yapılmış. Demokrasi hepimiz için vazgeçilmez. Özgürlükler vazgeçilmez. Vazgeçemediğimiz bir şey daha vatanımız. Bu vatanın bir karış toprağını bu vana kast edenlere vermeyeceğiz. Onu da Kürt, Türk ayrımı yapmadan birlikte yapacağız. Biz bölgeye geleceğiz, bölgenin her yerinde öleceksek birlikte öleceğiz bu ülkede, yaşayacaksak da birlikte yaşayacağız. Bu duyguyla hareket edersek bizi bu toprakları dar edemezler. Bu zalimleri bu topraklardan söküp atacağız” şeklinde konuştu.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar da, “Ele ele tutuşmak ve geleceğe beraber yürümek için geldik. Çocuklarımız artık acılı bir Türkiye’de ve Dünyada yaşamaz inşallah. Çünkü devletin aldığı tedbirler, devletin terörle mücadele karşısındaki tutumu ve kararlı gayreti sayesinde artık bölgeden de Diyarbakır’dan da terör ve terör örgütlerinin silinip süpürüleceğini ifade etmek istiyoruz. Artık yavrularımızın biz gözlerindeki ışıltıları ve okul bahçelerindeki mutluluklarını birlikte göreceğiz inşallah” dedi.