Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi bünyesinde hizmet veren mahalle evleri ile sanat atölyelerinde düzenlenen kültürel, sanatsal ve spor kurslarının yanı sıra, meslek ve beceri edindirme eğitimleri devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gençlere, çocuklara ve kadınlara kültürel, sanatsal ve spor alanlarında yeteneklerini keşfetme ve kendilerini geliştirme imkanı sağlıyor. Akdeniz ilçe sınırları içinde hizmete açılan mahalle evleri ve sanat atölyeleri, her yaş ve kesimden insanın yararlanabildiği birer eğitim-öğretim ve meslek-beceri edindirme merkezlerine dönüşüyor. Bugün itibariyle Karacailyas’ta 95, Adanalıoğlu’nda 120, Gündoğdu’da 132, Karaduvar’da 30, Hadra Hamamı ve Kazanlı’da 19’ar olmak üzere mahalle evlerinde her yaştan toplam 415 kursiyer okuma-yazma, resim, heykel, giyim, el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama kursu, çocuk bakım ve oyun odası, bahçecilik ve step-aerobik gibi farklı alan ve dallarda kurs ve eğitimler görüyor. Karacailyas’ta verilen ücretsiz tenis kursuna da ayrıca 35 kursiyer devam ediyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, vatandaşları mahalle evleri ile sanat atölyelerinde verilen ücretsiz kurs ve eğitimlere katılmaya davet etti.Pamuk, "Akdeniz Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi korumak istiyorsak, öncelikle çocuklarımızı her türlü riskten uzak tutmalıyız. Bunun en etkili yolu da onların sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle buluşmalarını sağlamaktır. Ayrıca ailesinin bütçesine katkı sunmak isteyen kadınlar da ücretsiz sunulan eğitimlerden yararlanarak meslek ve beceriler elde edebilir, aile ekonomilerine destek olabilirler. Amacımız, mahalle evlerini birer eğitim ve öğretim merkezlerine dönüştürmektir. Her yaştan insanımızı, zamanlarını en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için ücretsiz kurs ve eğitimlere katılmaya çağırıyorum" dedi.