Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı’nın her futbolcusuna 200 bin lira ödül verilmesini kararlaştırdı.

Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde Avrupa Ampute Şampiyonası final maçında İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon olan Ampute Mili Takımı’na ödül verilmesine ilişkin başkanlık yazısı, tüm siyasi parti gruplarının oylarıyla kabul edildi. Başkanlık yazısı doğrultusunda Milli Takım’ın 13 sporcusu ve baş antrenörüne 200 biner lira ile 4 kişiden oluşan yardımcı teknik heyete 50 biner lira para ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şampiyonanın ardından Beyaz TV’nin yayınına bağlanarak ve tweet atarak, “Meclis üyelerimizle konuştuk. İnşallah Ampute Millî Takımımıza, ABB Meclis kararıyla 200 biner lira ödül kararı çıkartacağız” açıklaması yapmıştı. Bugün Ankara’nın başkent oluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Grand Ankara Oteli’nde düzenlenecek programda Büyükşehir Belediyesi tarafından Ampute Takım oyuncuları ve teknik heyetine ödülleri takdim edilecek.