Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısının son birleşiminde bir dizi kararlar aldı.

Meclis, 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki toplantıda, Halk Ekmek büfelerinin tahsisinde emeklilerle ilgili bin 500 lira limiti kaldırıldı, Şereflikoçhisar’a katı atık bertaraf istasyonu kurulması kararlaştırılırken, EGO’nun toplu taşıma araçlarından ücretsiz/indirimli yararlanan vatandaşlara verilen kartlardan 2018 yılı için alınacak vize bedelleri belirlendi.

Başkanlık yazıları ile komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çankaya ilçesi 2432. Cadde ile 2898. Sokak kesişimindeki park alanı içerisindeki tamamlanmamış yapının 10 yıl süre ile 1886 Sayılı Yasa hükümlerine göre kiraya verilmesi, kiralanacakta aranacak şartlar konusunda da Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yetkili kılınması hususunu içeren Başkanlık yazısı Meclis gündemine alınarak “oybirliği” ile kabul edildi.

Meclis’e gelen bir diğer Başkanlık yazısında ise Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’nın büfe tahsisinde emekliler için şart koşulan bin 500 lira limitinin kaldırılması istendi. Başkanlık yazısında ekmek satışı düşük olan büfelerin işletim maliyetlerini karşılayamadığından kapanmakta olduğu, yerlerine de yeni işletici bulmakta güçlük çekildiği, işletim maliyetleri nedeniyle Bağ-Kur primi emekli vatandaşlardan alınmadığından bu büfelerin emeklilere tahsis edildiği ve büfenin açık kalmasının sağlandığı vurgulandı.

İlgili karar gereği emekli maaşları son güncellemelerle bin 500 TL’nin üzerinde olan emeklilere büfe tahsisi yapılamadığından, ekmek satışlarında aksamalar meydana geldiği belirtilen ve bu nedenle emekli maaşlarındaki artışlardan ötürü bin 500 TL olan limitin kaldırılması istenen Başkanlık yazısı Meclis’te “oybirliği” ile benimsendi.

Şereflikoçhisar’a katı atık bertaraf istasyonu

Başkanlık yazısı olarak Meclis gündemine gelen bir diğer teklifte ise katı atıkların bertaraf edilmesi ile ilgili işlemlerin yürütülmesi doğrultusunda, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Şereflikoçhisar ilçesi Hacıenbiya Mahallesi’nde 102.666.00 metre kare yüzölçümlü, 632 ada 18 parselde bulunan arazinin satın alınması konusunda, Belediye Encümeni’nin yetkili kılınması “oybirliği” ile kabul edildi.

Vize bedelleri yeniden belirlendi

2018 yılı toplu taşıma kartları vize bedellerinin yeniden belirlenmesini içeren Başkanlık yazısı da Meclis’te görüşüldü.

Başkanlık yazısında toplu taşıma araçlarında geçerli olan elektronik ücret toplama sisteminde yasa, kararname ve yönetmeliklerle belirlenen ücretsiz/indirimli olarak toplu taşıma hizmetinden yararlananlara EGO tarafından verilecek olan kartlardan alınacak 2018 yılı vize bedelinin belirlenmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Meclis’te “oy çokluğu” ile kabul edilen Başkanlık Yazısı’na göre, 5 TL arttırılarak belirlenen 2018 yılı vize bedelleri şöyle:

Yaşlı Serbest Kartı 135 TL, TÜİK Kartı: 70 TL, PTT Kartı: 70 TL,

Kamu Kartı:70 TL ve Öğretmen Pasosu: (2017-2018 Eğitim Yılı): 60 TL.

Özel ve tüzel kişilere bila bedelpark ve otopark izni

Meclis gündemine alınan bir diğer Başkanlık yazısında; özel ve tüzel kişilerce yapılan müracatlarda, Ankara sınırları içerisinde mevcut projelendirilmemis park, otopark ve yeşil alanların projelerinin kendileri tarafından çizdirilip, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na onaylattırıldıktan sonra yapımı, bakımı, onarımı ve güvenlik hizmetlerinin 10 yıl süreyle bila bedel sağlanması ve bu süre sonunda uygun görülmesi halinde süre uzatımına gidilmesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi teklifi görüşüldü.

Başkanlık yazısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Meclis 1. Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, teklifin “Ücretsiz halkın kullanımına açıktır tabelasının konulması, aksi bir işlemde karşı tarafın hiçbir hak talep edememeksin işletme yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’ne devri” şeklinde ekleme yapılarak oylanmasını istedi.

Başkanlık yazısı “oy çokluğu” ile kabul edildi.