İZMİR (AA) - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Barış mitingine giden insanların ölmesi kadar acı bir şey yok dünyada" dedi. 

Serter, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, bütün Türkiye'de olağan üstü bir gün yaşandığını belirterek, başsağlığı diledi.

Serter, il yönetimi, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla olağanüstü bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, "Çok önemli bir süreç, bu süreçte bütün topluma tavsiyemiz sükunet. Türkiye Cumhuriyeti bir bütün, Türkiye Cumhuriyeti'nden bir karış toprağı kimseye verme lüksümüz yok. Bu terör olaylarını lanetlememek insan olan hiç kimsenin yapabileceği bir pozisyon değil" dedi. 

Türkiye'nin üzerinde oynanan çok çeşitli oyunların hissedildiğini anlatan Serter, herkesin daha duyarlı olmasını istedi. 

Serter, Ankara'da yaşanan olayın herkesin içini acıttığını vurgulayarak, "Ölen yurttaşlarımız demokrasi şehitleridir, bugün Ankara'da yapılacak olan miting de barış mitingidir. Hakikatten lanetliyoruz, barış mitingine giden insanların ölmesi kadar acı bir şey yok dünyada" dedi. 

Serter, yaşanan terör saldırısı nedeniyle bugün için seçim çalışmalarına ara verdiklerini açıkladı.