MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve MHP Milletvekili Erkan Akçay, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi. 

Eğitim Bir-Sen Turgutlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Büyük Buluşma" adlı etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan Recai Berber, Ankara'daki saldırının Türkiye'nin geleceğini hedef aldığını belirtti.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa dileyen Berber, Türkiye'nin uçuruma götürmek isteyenlerin olduğunu ifade ederek "7 Haziran sonrası bazı isimler puslu havadan yararlanarak Türkiye'yi karanlığa sürüklemek istiyorlar. Ama unutuyorlar ki bu ülkenin sahibi vardır ve bu emellerine ulaşamayacaklar. 7 Haziran'dan sonra bir kabus yaşıyoruz ve Allah'ın izniyle 1 Kasım'dan sonra bu kabustan uyanacağız" şeklinde konuştu.

- MHP'li milletvekili Akçay saldırıyı kınadı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Sarıgöl ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Karanlık güçlerin Türkiye'yi karıştırmak istediğini ifade eden Akçay, "Masum vatandaşlarımıza uzanan eller mutlaka kırılacaktır" dedi.

- Protesto yürüyüşü

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de aralarında olduğu bir grup Ankara Tren Garı önündeki patlamayı protesto etti.

Ankara Sıhhiye Meydanı'ndaki "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış, Emek, Demokrasi" mitingi öncesi meydana gelen patlamaya tepki göstermek amacıyla Eğitim-Sen Manisa Şubesi önünde toplanan grup Manolya Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İsmail Önel, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerden üçünün Manisa'dan giden arkadaşları olduğunu iddia etti.

Önel "Saruhanlı ilçesi  Azimli Mahallesinden Emin Aydemir, Resul Yanar ve Mütevelli Mahallesi’nden Nizamettin Bağışçılar adlı 3 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bununla beraber Manisa’dan Ankara’ya giden kafileden ise ilk aldığımız bilgilere göre 36 arkadaşımızın yaralandığını öğrendik” dedi.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.