Aqua Vega Yönetim Kurulu, Serval kedisinin sosyal medyada yer aldığı gibi doğal ortamlarından koparılıp merkezlerine getirilmediğini, Hollanda’daki merkezde doğup yetiştiğini açıkladı.

Aqua Vega Yönetim Kurulu, iki gündür sosyal medyada “hayvan hapishanesi” olarak yer alan “Adrenalin Dünyası’nın” yeni konuğu “Serval Kedisinin”, geldiği günden bu yana çocuklar başta olmak üzere tüm ziyaretçilerin büyük beğenisini topladığına dikkat çekilerek, “Dünyanın dört bir yanından farklı türde yüzlerce konuğun yer aldığı Hayvanat Bahçesi ruhsatlı ’Adrenalin Dünyasında’ pek çok konuğumuz bulunmaktadır.

Habere konu olan Serval kedimiz; 2015 Hollanda doğumlu olup, 2016 tarihinde Almanya’dan ülkemize giriş yapmıştır ve bir seneyi aşkın süredir misafirimizdir. Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde ’serval kedisi’ domestik (evcil) kedi ırkı kabul edilip, şahısların ev ortamında barındırmasına müsaade edilmektedir.

Sosyal medyada yer aldığı gibi kedilerimiz doğal ortamlarından koparılıp merkezimize getirilmemiş, Hollanda’daki merkezde doğup yetişmiştir” denildi.

“Ülkemize ise; Avrupa Birliği Evcil Hayvan (pet) Pasaportu ile yasal izinler beraberinde giriş yapmıştır” denilen açıklamada,

“Optimum iklim koşullarının sağlanabilmesi vekötü amaçlı ziyaretçilerin kedilere zarar vermesini engellemek için yaşam alanları ’cam ortamda’ oluşturulmuştur.

Bütün canlılarımızın, Veteriner hekimleri ve su ürünleri mühendislerimizce günlük bakımları yapılmakta olduğunu bilmenizi isteriz.

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen öğrenci gruplarına belgesellerde gördükleri canlıları yakından tanıma fırsatı vermek amacıyla açılmış olan merkezimiz, bu şekilde eğitim misyonu da üstlenmiştir” ifadesi kullanıldı.