Araç takip sistemi firmalarından Aromil yaptığı açıklamada her yıl sektör %10 oranında bir büyüme katetmekte olduğunu belirtti. Özellikle resmi kurumlar için araç takip sistemleri kurulma zorunluluğu geldiği için bütün araçlarına takip cihazları taktırmaktadırlar.

Rent a car firmaları için araç takip cihazı olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Tanımadıkları kişilere araç kiralama hizmeti vermelerinden dolayı araçları nerde online olarak takip etmek istemektedirler. Özellikle motor bloke sistemini de sık kullanan firmalar arasında rent a car firmaları gelmektedir. Motor bloke sistemi sayesinde istedikleri an online olarak araçların çalışmasını engelleyebiliyorlar. İstedikleri zamanda tek bir komut göndererek çalışmasına izin verebiliyorlar. Güvenlik amaçlı kullanılan bu özellik rent a car firmalarının en çok tercih ettikleri sistemdir.

Araç takip cihazı takılı olan araçda neler kontrol altında olduğundan bahsedelim. Aracınızda takip cihazı varsa onlie olarak harita üzerinde aracınızın nerde olduğunu görebilirsiniz. Aracınızın ne zaman kontak açtığını, ne zaman kontak kapattığı bilgilerine sahip olabilirsiniz. Aracınız hareket halindeyse kaç km hızla gittiğine bakabilirsiniz.