Çankaya Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure lokması etkinliklerine devam ediyor. “Dinmeyen Gözyaşı Kerbela” anma etkinliklerinin de yapıldığı aşure lokmaları bu kez Çankaya Belediyesinin Seyranbağları Özgürlük Parkı’nda paylaşıldı.

Ankara’daki yerel derneklerin ortaklaşa düzenlediği ve Çankaya Belediyesinin destek verdiği aşure lokması etkinliğine ev sahipliği yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşure lokması etkinliğinde bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dinmeyen bir gözyaşının, bitmeyen bir acının Kerbela’nın yasını tutmak için bir aradayız. Öncelikle Muharrem ayında tutulan oruçların, yapılan bütün ibadetlerin Cenab-ı Hak’tan kabulünü niyaz ederim. Bu ülkede acılar, zulümler asla bitmeyecek. Yezidler, Muaviyeler de bitmeyecek ama Aliler de Hüseyinler de Denizler de ve Mustafa Kemaller de bitmeyecek. Biz tıpkı Hazreti Hüseyin’de olduğu gibi zalimin karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Yüreğimizde insan sevgisiyle, hoşgörüyle her zaman yürüyeceğiz. Şimdi hedefte Atatürk var. Atatürk’ün adını her yerden silmeye çalışıyorlar ama onların unuttuğu bir şey var ne kadar silmeye kalkarlarsa kalksınlar biz de yaptığımız tesislere, eserlere Atatürk adını vereceğiz. Bu ülkeyi yoktan var eden Atatürk’ün adını silmeye kimsenin gücü yetmez. Biliyorsunuz Çankaya, Mustafa Kemal’in ilçesi, bütün gayem de belediyecilikte ona layık olmak. Çankaya bugün sosyal demokrat, halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyor. Ben tekrar dinmeyen acı Kerbela’da şehit olan tüm Ehlibeytimizi anıyorum. Bu acılar iyiye, insan sevgisine her zaman ışık olacak. İnanıyorum ki, bu güzel ülke aydınlık günlere kavuşacak” ifadelerinde bulundu.

Aşure Lokması etkinliğine katılan vatandaşların yoğun ilgisini karşılıksız bırakmayan Taşdelen, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Ebeveynleriyle etkinliğe gelen çocuklar da parkta bulunan oyun gruplarında keyifli zaman geçirdi.