Adana’da, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnirken şehit olanların ailelerini ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Benim ziyaret ettiğim şehit ailelerinin istisnasız hepsi, ne yaptıklarını bilen şehitlerin aileleri” dedi. Bakan Akdağ, Ankara’da şehit olan ikiz kardeşlerin babasını da Başbakan Binali Yıldırım ile telefonda görüştürdü.
İncelemelerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Bakan Akdağ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnirken şehit olan polis ve askerlerin ailelerini ziyaret etti. İlk olarak Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’in Yeşilevler Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret eden Bakan Akdağ, daha sonra Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan bombalı saldırıda şehit olan ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç’un Belediye Evleri’ndeki baba ocağına geçti. Bakan Akdağ, burada baba Hacı Ali Oruç’u Başbakan Binali Yıldırım ile görüştürdü. Baba Oruç, “Mekanları cennet olsun” diyen Başbakan Yıldırım’a “Vatanımız sağ olsun. Ben iki evlat verdim, üçüncüyü de vermeye hazırım. Bu vatan için canımız feda olsun” dedi. Bakan Akdağ, daha sonra şehit polis memuru Yunus Uğur’un ailesini ziyaret etti.
Şehit aileleri ziyaretini bitiren Akdağ, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanları ile buluştu. Burada konuşan Akdağ, “15 Temmuz’da büyük bir badire atlattık. Hepimize geçmiş olsun. İşin asıl en zoru 15 Temmuz gecesi sabaha kadar olanlar. Bugün şehit ailesini ziyaret ettik. Bunlardan birisinde ikiz şehitlerimiz vardı. Bütün bu süre içinde şunu gördüm; benim ziyaret ettiğim şehit ailelerinin istisnasız hepsi, ne yaptıklarını bilen şehitlerin aileleri. İşin içinde asla bir tesadüf falan yok. Onlar hayatlarını bu millet için, hepimiz için feda ettiler. Çok önemli günler geçiriyoruz. Türkiye’yi Suriye yapma çabasıydı aslında teşebbüs. Daha önceki darbe teşebbüslerinden farklı bir niteliği var. Kendi halkının üzerine bomba yağdıran, ağır silahlarla ateş eden, üzerine tankı süren çıldırmış, zalim bir düşünce, bu ülkeyi Allah korusun Suriye’nin içinde bulunduğu sıkıntılara benzer bir badirenin içine sürükleyecekti. Allah bunları nasip etmedi. Hayatlarını bizim için feda eden şehitlerimizden, yaralananlardan Allah razı olsun” dedi.
Bakan Akdağ, basına kapalı gerçekleşen toplantıda sağlık çalışanlarının dilek ve şikayetlerini dinledi.