Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin 564’üncü yıl dönümünü kutlarken, Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 29 Mayıs 1453 İstanbul’un fethi vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Bakan Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin 564’üncü yıl dönümünü kutlarken, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Üstün dehasıyla, genç yaşta İstanbul’u fetheden büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu zaferi Türkün gücünü ve zekasını bir kez daha tüm dünyaya kanıtlanmış, fetihten sonra gösterdiği adalet ve hoşgörüyle de tarihteki eşsiz yerini almıştır. Bugün ülkemizin modern vitrini olarak dünyaya açılan penceresi olan, Avrupa’ya kültür başkentliği yapan güzel İstanbul, doğu ile batı arasında köprü olma vazifesini sürdürmektedir. Bu konuda bizlere düşen vazife; tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, dev projelerle İstanbul’u geleceğe taşımaya devam etmek ve köprü konumunu kuvvetlendirmektir. Bu düşüncelerle İstanbul’un fethinin 564’üncü yıl dönümünü tekrar kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."