Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya’nın Akşehir ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Tesislerinin toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan ’Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi’ sertifikalarının dağıtım törenine katıldı.

Ömer Halisdemir Kültür Merkezindeki törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdür V. Murat Acu, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Akşehir İlçe Protokolü, bazı çevre ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Eroğlu, Akşehir Belediyesi Mehter Grubu ve Halk oyunları gösterisini izleyerek Ömer Halisdemir Kültür Merkezindeki törene geçti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinde Türkiye’nin birçok yatırım, hizmet ve projeyle buluştuğunun altını çizdi. Bakan Eroğlu, “Bu işleri başarmak için paraya falan ihtiyaç yok. Sevdalı olmak gerekir, aşk olması lazım. Aşk olunca Mevlana’nın dediği gibi her şey yoluna girer. Sizlerin sayesinde bizler varız. Sizlerin gözlerinden aldığımız pozitif enerjiyi kullanarak böyle gece gündüz çalışıyoruz” dedi

219 milyon 250 bin liralık 45 müjde

Bakanlık olarak Konya’ya çok büyük yatırımlar ve hizmetler sunduklarını belirten Bakan Eroğlu, “Bugün buraya 45 tane müjdeyle geldim. Bu müjdelerin toplamı da 219 milyon TL. Bu müjdelerden 38 tanesi DSİ’nin, 5 tanesi Orman Genel Müdürlüğü, 1 tane Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, 1 tane de Meteoroloji Genel Müdürlüğü olmak üzere toplam 45 müjde, 219 milyon 250 bin TL. Konya’ya Halil İbrahim bereketi getirsin inşallah” diye konuştu.

En çok yatırımı Konya’ya yaptıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, “Hükümetimiz, Konya’ya çok büyük önem verdi. Hızlı trenden tutunuz, yeni yeni üniversiteler kurulmasına kadar her şey yapıldı. Sağlık sisteminde muazzam mesafeler kat edildi. Yollar özellikle çok güzel oldu, Afyon kaymağı gibi oldu” dedi.

“Bir milletin ‘evet’ ya da ‘hayır’ demesinden size ne”

Vatandaşlar ne isterse kendilerinin onu dediğini söyleyen Eroğlu, “Şimdi biz nefsimiz için değil, hatta Erdoğan için değil, her doğan için, büyük güçlü Türkiye için sizlerden 16 Nisan’da gümbür gümbür ‘evet’ bekliyoruz. Konya’mız bu referandumda iller arasında birinci olacaktır. Çünkü vatanını, bayrağını, milletini seven yiğit Konyalılar elbette evet diyeceklerdir. Çünkü hayırcıların kim oldukları belli artık. Avrupa eskiden gizli gizli hayır diyordu. Evetlerin oranı artmaya başlayınca bu kez açıktan Alman gazeteleri Türkçe manşet atıyor. Bir taraftan da Türkçe manşet atmalarına seviniyorum ama keşke Avrupa’nın da geleceği için ‘evet’ deselerdi daha iyi olurdu. Türkçe attıkları için memnunuz ama ’hayır’ dedikleri için memnun değiliz. Bakın Almanya, Hollanda, Danimarka vesaire yaptıklarını görüyorsunuz. Hayırcı bunlar. Ya size ne bir milletin evet ya da hayır demesinden size ne. Biz sizin işinize karışıyor muyuz? Avrupa hayır diyor. PKK hayır diyor. Evet çıkarsa biz biteriz diyor. Zaten biteceksiniz. DEAŞ, PYD, YPG bunların hepsi hayırcı. Birde alçak terör örgütü var ya FETÖ, oda her yerde hayır, hayır deyin diyor. Ama millet feraset sahibi, artık senin ne mal olduğunu anladı. Ey FETÖ elebaşısı, senin ne hain olduğunu anladı bu millet. Suratında meymenet dahi olmadığını gördü yani. 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için kararımız evet. Milletimizin istiklali, istikbali için kararımız evet” ifadelerini kullandı.

"Tüm ilçeleriyle Konya 14 yıl içerisinde büyük bir atılım içerisine girmiştir"

Konya Valisi Yakup Canbolat ise “Tüm ilçeleriyle birlikte Konya ilimiz son 14 yıl içerisinde büyük bir atılım içerisine girmiştir. Tarımdan sanayiye, ulaştırmadan haberleşmeye, eğitimden sağlığa, kültürden turizme kadar her alanda büyük bir gelişme göstermiştir. Bu atılım ve gelişmede ilimizde gerçekleştirilen kamu yatırımlarının büyük bir payı vardır. Yıllarca bizlerin hayallerini süsleyen birçok proje ardı ardına hayata geçmektedir. Hiç şüphe yok ki, Konya’mızda hayata geçirilen projelerin en önemlileri Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. KOP kapsamında gerçekleştirilen baraj, tünel, kanal, depolama ve diğer sulama yatırımları birer birer hayata geçmektedir. 100 yıllık rüyamız olan Mavi Tünel tamamlanmış ve bağ başı barajında toplanan Yukarı Göksu Havzasının suları Konya Ovası’yla buluşmuştur” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’da 16 Nisan’da gelecek sandıkta daha hızlı karar alınması, bürokrasinin daha iyi işlemesi, ülkenin daha gelişebilmesi ve hızlı ilerleyebilmesi için evet dememiz gerektiğini belirtti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de yaptığı konuşmada yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Orman Köylülerine gelir getirici sertifika dağıtımı töreni ile 3 milyon TL maliyetinde olan Akşehir Ilıcak Regulatörü ve Sulamasının temel atma töreni yapıldı. Tören sonunda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Bakan Eroğlu’na Nasreddin Hoca Türbesi’nin kara kalem çalışma tablosunu hediye ederken, Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi bahçesine ağaç fidanı dikimi de gerçekleştirdi.