Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında şehit olan polis memurunun 1 yaşına basan oğlu için sürpriz doğum günü düzenledi.

Bakan Kaya, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanların yakınlarını yalnız bırakmıyor. O hain gecede Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yasin Bahadır Yüce’nin 1 yaşına basan oğlu için sürpriz doğum günü düzenlendi. Şehit babasının adı verilen 1 yaşındaki Yasin Bahadır’ın annesi Ayşe Yüce, Bakan Kaya’yı karşısında görünce yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi. Bakan Kaya’nın bir süre aile ile sohbet etmesinin ardından pasta kesildi ve minik Yasin Bahadır’a hediyeleri verildi.

“Acınızı paylaştığımız gibi mutluluğunuzu da paylaşalım istiyoruz”

Her zaman şehit yakınlarının yanında olduklarını belirten Bakan Kaya, Yasin Bahadır Yüce’nin doğum günü olduğunu öğrenince sürpriz yapma kararı aldıklarını ifade etti. Bakan Kaya, şehit yakınlarını mutlu günlerinde de yalnız bırakmak istemediklerini dile getirerek, “Acınızı paylaştığımız gibi mutluluğunuzu da paylaşalım istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım, Başbakanımızın eşi Semiha Hanım’ın selamlarını getirdim. Şehitler bizim kahramanlarımız, Bahadır da kahraman evladı” diye konuştu.

“Onların bu vakur duruşları bize güç veriyor”

Bakan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etmeye başladıklarını anımsatarak, “Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak hem acı günlerinde hem de mutlu günlerinde onları yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz davalar sürüyor. Davalarda da onların yanında oluyoruz. Biz bundan sonra da Bakanlık olarak tüm şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onların bu vakur duruşları bize güç veriyor. ‘Vatan sağ olsun’ diyen şehit aileleri bize gerçekten güç veriyor. Bizim görevimiz onlara hizmet etmek. Onlara hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Bugünde Yasin Bahadır evladımızın doğum günü vesilesiyle buradayız. 15 Temmuz’un hemen ardından doğumuna gelmiştim. İl müdürümüz doğum günü olduğunu söyleyince bir sürpriz yapalım dedik” şeklinde konuştu.

“Bir uçak yüksek sesle geçtiğinde çok etkileniyorum”

Şehit eşi Ayşe Yüce ise eşinin acısından çok vatanın kurtulduğuna şükrettiklerini vurguladı. “Acımız büyük ama çok şükür vatanımız var” diyen Yüce, “Bayramlar yaklaşırken ‘bayramlar nasıl geçecek?’ diyoruz. Sizler geliyorsunuz, yetkililer geliyor. Allah razı olsun. Bir uçak yüksek sesle geçtiğinde çok etkileniyorum. O zaman da hamile olduğum için Yasin Bahadır da etkileniyor. Acaba o geceden o da mı bize kaldı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.