Başakşehir Belediyesi ekipleri tarafından pazar alanlarında denetim yapıldı. Denetimlerde hijyenin önemine dikkat çekilirken vatandaşlar denetimlerden olan memnuniyetlerini dile getirdi.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri Başak Pazar alanında bulunan pazar tezgahlarını gezerek gıda denetimi yaptı. Ekipler, denetimlerde gıdaları ve kullanılan eşyaları kontrol etti.

Denetimler hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Zafer Ataner Bozkurtlar, “Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak bizler ilçemizde kurmuş olduğumuz 3 tane kapalı pazarda hijyen kontrolü yapmaktayız. Pazarlarımızda vatandaşların birebir olarak aldıkları yemek ürünleri var. Mesela pazarlarımızda vatandaşlarımız alışveriş yaparken bir yandan karınlarını doyuruyorlar. Gözlemeciler var, mısırcılar, çiğköfteciler var. Tabi bunların yanında alışverişe geldiklerinde peynirciler, kasaplar, yumurtacı, süt ürünleri satan tezgahlar var. Bunların tamamının biz kontrollerini sağlıyoruz hijyen yönünden. Bu kapsamda süt ürünü satan yerlerde bunların dolaplardaki ısılar, ürünleri saklama koşulları, son kullanma tarihleri, depolama koşulları gibi şartları kontrol ederek işlemimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Pazar alanında bulunan esnaflardan Aziz Gönül, “Ben çok memnunum çünkü yeteri kadar hijyen yok ama bizim pazarda var. Bu pazarın daha da ileri derecede hijyenik bir ortamda satış yapabilecek bir pozisyona gelebilmesi için çalışıyorlar. Biz memnunuz yani” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar da hijyen uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi.