Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bağlık Mahallesinde devam eden Mahalle Evi ve Taziye Evi ile Huzur Sokak Park yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Gümüş ve Park Bahçeler Müdürümüz Halil Mert Tayşir de Başkanımız Vahap Akay’a eşlik etti.

Bağlık Mahallesinde Cansu Sokak’ta bulunan 4 bin 435 metrekarelik yeşil alanda park yapımını tamamlayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, parkın içinde planlanan Mahalle Evi ve Taziye Evi yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Buradaki park alanımızda beton parke taş kaplama meydan ve bağlantı yolları yapıldı. Çocuklarımızın güvenli ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri için kauçuk oyun alanları oluşturuldu. Çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirildiği alanımızda pergola ve oturma grupları monte edildi. Park alanımızdaki yeşil alan ve bitkilerin bakımı da otomatik sulama sistemi ile gerçekleştiriliyor” dedi.

“Futbol ve basketbol sahalarının yapımı tamamlandı”

Park alanı içinde Taziye Evi ve Mahalle Evi yapım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Taziye Evi ve Mahalle Evi toplam 514 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Taziye Evimizde 140 metrekarelik bir Taziye Salonumuz, mutfak, lavabolar, abdest alma yerleri ve mescitler olacak. Mahalle Evi bölümünde ise düzenlenecek kurslar için 4 adet etkinlik salonu, lavabolar, mutfak bulunacak. Bu proje sayesinde Bağlık Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın uzun yıllardır talep ettiği Taziye Evi hizmete girecek, ev hanımları da Mahalle Evimiz sayesinde düzenleyeceğimiz ücretsiz kurslardan yararlanabilecek” ifadelerini kullandı.

Parkın hemen yanında yapımı tamamlanan mini futbol sahası ve basketbol sahasını da inceleyen Başkan Vahap Akay, burada çocuklarla futbol oynadı.

“Güvenli ve güzel bir yaya köprüsü yaparak halkımızın kullanımına açtı”

Bölgede Pınarça Deresi üzerinden geçen derme çatma yaya köprüsünün vatandaşlar için tehlike arz ettiğini sözlerine ekleyen Başkanı Vahap Akay, “Ekiplerimiz bu derme çatma köprüyü yıkıp, yerine çok daha güvenli ve güzel bir yaya köprüsü yaparak halkımızın kullanımına açtı” dedi.

Belediye Başkanımız Vahap Akay daha sonra Bağlık Mahallemizde Huzur Sokak üzerinde bulunan 490-495 adalar yanındaki yeşil alanda devam eden yeni park yeri çalışmalarını inceledi. Çalışmaların hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Akay, “Toplam 8 bin 528 metrekarelik yeşil alan üzerinde yapımına başlanan park alanındaki çalışmalar kapsamında beton parke taş döşeme kaplamalı meydan ve bağlantı yollarının yapımı tamamlanmak üzere” şeklinde konuştu.

“En kısa zamanda halkımızın kullanımına açılacak”

Huzur Sokak üzerinde oluşturulan yeni park alanı içinde mini basketbol ve mini futbol sahalarının da yapılacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Parkımızda fitness alanları, kauçuk kaplamalı çocuk oyun alanı, oturma duvarı ve pergolalar bulunacak. Bitkilendirme ve aydınlatma çalışmalarının da tamamlanmasının ardından parkımız, Bağlık Mahallesi sakinlerimizin kullanımına açılacak” ifadelerini kullandı.