15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara karışan 143 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasına katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Silivri’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Duruşmalarının takipçisiyiz. Bu davaları takip etmek, bu davaya sahip çıkmak şehitlerimize borcumuz, vatanımıza karşı vazifemiz"dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin haklarında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135’i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması yapıldı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, Beyoğlu’ndan çok sayıda vatandaş ile birlikte Başkan Demircan da katılarak duruşmayı izledi.

" Bu işin içinde olan herkesten o günün hesabı soruluyor"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının içerisine giren herkesin hesap vermeye başladığını belirterek “Bu işin içinde olan herkesten o günün hesabı soruluyor. Allah bir daha milletimize böyle hain kalkışmalar yaşatmasın. O akşam Allah’ın yardımıyla 81 milyon vatan evladının korkusuzluk hali ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ile ortaya konan şanlı duruş, memleketimizi sadece bir darbeden değil, büyük bir bölme operasyonundan da kurtarıldığı akşamdır.” dedi.

"Türk milleti bu memleketi hiçbir zaman böldürmeyecek"

Türkiye’nin dünyanın en önemli coğrafyası olduğunu söyleyen Başkan Demircan, “Türkiye bu dünya var oldukça dünyanın en önemli geçiş köprüsüdür. Dolayısıyla bu memlekete sahip olmak isteyenler hain işbirlikçileriyle birlikte binlerce yıldır ya devleti ele geçirmek istemişlerdir, ya da içeriden kuşatmak için gayret etmişlerdir. Ama Türk milleti olgunluğuyla, ferasetiyle, en önemlisi de kahramanlığıyla bu memleketi hiçbir zaman böldürmemiş ve bundan sonra da böldürmeyecektir” ifadelerini kullandı.

"Şehitlerimizin ruhları şad olsun"

Silivri’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Duruşmalarının takipçisi olacaklarını söyleyen Başkan Demircan, “Adalet yerini bulacaktır. Gözlerini kırpmadan Hakka yürüyen şehitlerimiz için bir milletin hakkının tahakkuk etmesini bekliyoruz. Bu davaları takip etmek, bu davaya sahip çıkmak şehitlerimize borcumuz, vatanımıza karşı vazifemiz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi ben de "Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Devlet" diyorum” şeklinde konuştu.