Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, işadamlarına ilçede son 3 yılda yapılan yatırımları anlattı.

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (YÖRSİAD) düzenlediği sabah kahvaltısı programına katılan Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç, Dernek Başkanı Semih Beken ve Dernek Yönetimine teşekkür etti. Başkan Genç, Döşemealtı’nın düne kadar Antalya’nın arka bahçesi olarak görüldüğünü ancak son 3 yıl da gerçekleştirilen planlı uygulamalarla yükselen değer haline geldiğini söyledi.

İmarlı alanların yüzde 90’ı yatırıma açık

Döşemealtı İlçesi’nin tarihi, doğal güzelliklerinin yanında stratejik açıdan da önemli bir bölge olduğunu hatırlatan Başkan Genç, yeni Bütünşehir yasası ile birlikte sınırların 224 kilometreden 701 kilometreye çıktığını söyledi. Başkan Genç, İlçe’de imarlı alanların yüzde 10 kadarının dolu olduğunu yüzde 90’lık kısmının ise yatırım yapılabilir konumda yer aldığı bilgisini verdi.

Nüfus sürekli artıyor

Başkan Turgay Genç, “Döşemealtı artık daha da büyüyor, gelişiyor ve önemi kat ve kat artıyor. TUİK verilerine göre Konyaaltı İlçemizden sonra en fazla nüfus yoğunluğu olan İlçe haline geldik. Halen nüfusumuz 60 bin civarında, büyüme hızına göre önümüzde ki 10-15 yıl içerisinde 4-5 kat artış olacağı öngörülmektedir” dedi.

“Kurumsallaşmanın adımları atıldı, mali disiplin sağlandı”

Döşemealtı İlçesi’nde ki değişim hakkında bilgi veren Genç, “Göreve başladığımız da gerçekten de çok önemli mali ve idari sorunlarla karşılaştık. Üstesinden gelebilmek ve İlçemizi hak ettiği değere ulaştırabilmek için mesai arkadaşlarımla çok yoğun çalışma içerisine girdik. Kurumsallaşmanın temellerini attık, ekside ki bütçemizi toparlayıp dengelemeye çalıştık, ilçemizin tarihi, doğal, kültürel zenginliklerini her platformda tanıttık. İlçemizi yatırım ve yaşam merkezine dönüştürdük” diye konuştu.

“En fazla proje üreten belediyeyiz”

Biten ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Genç, “Gururla ifade etmeliyim ki seçimden önce söz verdiğim projelerin fazlasını 4’ncü yılımıza girmeden tamamlamış olacağız. Türkiye’nin ilk Müze Konseptli Camii’ni yapıyoruz. Yine Türkiye’de örnek olacak Ekolojik Kreşimizi tamamlayıp çocuklarımızın hizmetine açtık. 12 Mahallemize 13 çok amaçlı kapalı pazaryeri yaptık, tam teşekküllü hastanemiz 2018’de hizmete girecek, Trafik Eğitim Parkı gibi 32 tematik ve sosyal amaçlı park yaptık, 500 kilometrenin üzerinde yeni yol açtık, kendi parke tesisimizi kurmak suretiyle maliyetlerimizi yarı yarıya düşürdük. Kent Meydanımız yoktu onu bitirdik. 14-25 yaş arası gençlerimiz için Döşemealtı Gençlik Meclisi’ni (DÖGEM) kurduk. Ayrıca her yaştan insanımızın yeteneklerini sergileyebileceği, keyifli zaman geçireceği Gençlik Merkezimizi bitirme aşamasına getirdik. Yaşlılarımız için Emekliler Kahvesi açtık. Güneş enerjisinden elektrik üreten belediye olduk, Araç parkımıza 6 milyon lira yatırım yaparak güçlendirdik. Belediyemizin halk tiyatrosunu kurduk. Kısacası hemen her mahalleye kalıcı hizmetler kazandırdık. Bütün bu yatırımları belediyemizin öz kaynaklarıyla yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Başkan Genç, yeni Otogar’ın Döşemealtı’na yapılabilmesi ve şehir trafiğinin rahatlaması amacıyla 100 dönümlük alanın tapusunu Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak verildiğini de hatırlatıp Hipodrom inşaatı için de inşaat ruhsatlarını zaman kaybetmeden onaylamak suretiyle ilgililere teslim ettiğini açıkladı.

Toplantı sonunda bugün doğum günü olan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Başkan Genç, YÖRSİAD Yönetimine ve işadamlarına teşekkür etti.