Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü ve bu noktada Yeşilay’ın büyük görevler üstlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Biz de belediye olarak Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyetlerine destek olmak ve birlikte hareket etmek noktasında gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. İbrahim Keleş, Dr. Özkan Boyraz, İbrahim Ongun ve Ersin Temel, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Burada konuşan Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Keleş, Yeşilay Cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Yeşilay Malatya Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele eğitimi kapsamında Malatyamızın tüm il ve ilçelerde görev yapan rehber öğretmenlerimize eğitim faaliyetlerinde bulunduk. Kumar, teknoloji, madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve sigara bağımlılığı konularında eğitim vererek bunların üzerinde tüm öğrenci kardeşlerimize, okul çalışanlarımıza eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Eksik kalan kısımları tamamlama faaliyetleri tamamlamak için çalışıyoruz. Bunun yanında ikinci projemiz olarak da yetişkinlerimiz üzerinden gençlerimize hitap etmek ve onlarında bilinçlenmesini temin etmek adına, bini aşkın yetişkinimize eğitim projemiz var. Onlara da bu beş konu hakkında eğitim vermekteyiz. Bunun yanında bilinçlendirme önleyici faaliyetler anlamında stant faaliyetlerimiz ile üniversitedeki gençlerimiz için eğitim ve seminerlerimiz devam etmekte. Farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapmaktayız" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle bu çalışmalarından ve ziyaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Yeşilay, Cumhuriyetimiz ilk yıllarında kurulmuş, uyuşturucu ile çok mücadele etmiş kamu yararına kurulmuş bir cemiyettir. Çalışmaları takdire şayan çalışmalardır. Özellikle son günlerde uyuşturucu kullanım yaşının küçük yaşlara sirayet ettiği düşünülürse, Yeşilay’ın ne kadar önemli olduğu gerçeği ortaya çıkar. Bu anlamda ben Yeşilay Cemiyeti’nin bu çalışmalarını tebrik ediyorum. Çalışmalarında kendilerine kolaylıklar diliyorum. Memleketimizde sağlıklı toplumun oluşması için insanların da sağlıklı koşullarda yetişmesi lazım. Bunun temel koşulu da madde bağımlılığı, uyuşturucu ve kötü ahlaktan kaçınmaktır. Bunu da sosyal taraflar olarak sivil toplum örgütü olarak Yeşilay Cemiyeti aktif bir çalışma yürütmektedir. Bu faaliyetlerinden dolayı Yeşilay Cemiyetimizi kutluyorum. Bundan sonraki süreçte bizlerde belediye olarak Çevre Koruma ve diğer eğitim birimlerimizle birlikte Yeşilay Cemiyetinin bu tür faaliyetlerine destek olmak ve birlikte hareket etmek noktasında gayretlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.