Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türk Ekonomi Bankası tarafından düzenlenen TEB Kadın Akademisi’nin Bodrum buluşmasında kadın patronlar ile bir araya geldi.

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), kadın patronların potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı TEB Kadın Akademisi etkinliklerinde Bodrum’un kadın patronları bir araya geldi.

TEB Kadın Akademisi adı altında gerçekleştirilen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirme hedefiyle Kadın Akademisi’ni başlatan TEB, yeni buluşmasını Bodrum Marina Vista Otel’de gerçekleştirdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Action COACH Türkiye İşletme Koçu Ayşegül Akşak “Ezber Bozan Pazarlama Teknikleri” başlıklı bir eğitim verdi.

Başkan Kocadon: "Yenilgiler ancak pes edince gelir"

Türkiye’nin bir yerlere gelmesi için kadının ekonomik özgürlüğüne kavuşmasının öneminin büyük olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; elimde şu mikrofonu tutarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olarak konuşabiliyorsam, beni de bir kadının dünyaya getirdiğini çok iyi biliyorum ve onunla da gurur duyuyorum. Bir parantez daha açayım: 19 yıldır bu bölgede yöneticilik yapıyorum ve 19 yıldır görev yapan bu yöneticiyi yönetenin ve arkasında duranın da bir kadın olduğunu söylemek isterim. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Tabii özellikle bankalarımızın, bu tür sosyal projelerinden ötürü onları takdir ediyor ve destekliyorum. Şöyle bir baktığımda, sizler aynı zamanda Bodrum’un aydınlık ve medeni yüzlerisiniz. Kendine inanan ve güvenen insanlarsınız. Sizlerin bütün Türkiye’de çoğalmanız lazım, en az 100 tane daha Bodrum yaratmamız lazım ki, kadınlardan söz edebilelim. Burada birçok simayı tanıyorum. Özellikle bugün burada bulunan bayan arkadaşları bir defa daha tebrik ediyorum çünkü hiçbiri kocalarını sosyal sigortalar gibi görmüyor. Siz kendi ekmeğimizi kendi kendinize çıkarabilen insanlarsınız. İzlediğim slaytta iş hayatına evlendikten sonra girenlerin rakamının yüksek olduğunu gördüm. Demek ki arkadaşlar, bu hayatta hiç kimse için saçımızı süpürge etmeye değmez. Önce kendinize saygılı olacaksınız, kendinizi seveceksiniz ki bu işlerin hepsi arka arkaya gelecek. Hepimiz kendimize inanarak mücadele edeceğiz; zamanlama hatası yapmadan, hırslarımız mantığımızın önüne geçmeden. Tek amaç inanarak mücadele etmek olmalı. Hayatı bir otoban zannetmeyin. Hayatta patika ve stabilize yollar da var, hatta otobanda giderken tekerlek patlatmak, zaman zaman yere düşmek de var ama düşmek yenilgi değildir. Çünkü yenilgiler ancak pes edince gelir. Özellikle TEB Bankamızın yapmış olduğu bu çalışmalar sizlere çok ufak notlar alabileceğiniz bilgiler öğretebilirse ne güzel. Türkiye’yi eğer bir yerlere taşımak istiyorsak bunun en güzel örneği, bakın Bodrum’da arkadaşlar” dedi.