Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da yaşayan Rusya ve çevre ülke vatandaşı çocukların eğitim gördüğü Özel Moskova Milletlerarası Okulu öğrencileriyle birlikte turunç fidanı dikti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da Rusya Federasyonu Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretim veren iki özel okuldan biri olan Özel Moskova Milletlerarası Okulu’nun ekoloji etkinliğine konuk oldu. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği üyelerinin de katıldığı etkinlikte Başkan Uysal, Muratpaşa’da ‘ego insandan’ ‘eko insana’ geçmeye çalıştıklarını söyledi. Ego insanının sadece kendini ve kendinin yaşadığı dönemi önemsediğini belirten Başkan Uysal, “Eko insan ise geçici olduğunun bilinciyle ‘Doğaya hiç zarar vermeden gelecek kuşaklara intikal ettirmem lazım’ diyor” dedi.

Her coğrafyanın kendi özgü ağaçlarının bulunduğu aktaran Başkan Uysal, turuncun da Antalya için çok önemli olduğunu söyledi. Belediye olarak turunç fidanı üretim tesis kurduklarını ve Muratpaşa’nın cadde ve sokaklarına turunç fidanı diktiklerini aktaran Başkan Uysal, “Turunç dikiyoruz ki, dostluğu, kardeşliği, barışı simgelesin.”

Başkan Uysal konuşmasının ardından öğrenciler, okul yöneticileri ve dernek üyeleriyle birlikte Özel Moskova Milletlerarası Okulu’nun önünde bulunan parka turunç fidanı dikerek can suyu verdi.