Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Demokrasi Nöbeti’nin son gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Gürkan, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi ve kalkışmaya dikkat çekerek, “Allah bunun gibi badireler bir daha göstermesin” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Demokrasi Nöbeti’nin son gününde Malatya Millet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek, burada vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına Demokrasi Nöbeti’ne her gün gösterilen ilgi ve yoğun katılımdan dolayı vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Gürkan, “Geçtiğimiz 26 gün süreç içerisinde ve demokrasi nöbetinde Malatyalı hemşehrilerimden gördüğüm şu kadirşinaslığı da burada ifade etmek istiyorum. 26 gün içerisinde bu meydanlarda on binler sokaklar ve caddelerdeydi ve meydanlar dopdoluydu. Allah’a şükür bu 26 gün içerisinde bizlere intikal eden en ufak bir olumsuzluk görmedik. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Demokrasi nöbetini tutarken, demokratik tavrınızdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bunun gibi badireler bir daha göstermesin” şeklinde konuştu.
Gürkan, Güneydoğu’da güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlara yönelik yapılan hain bombalı saldırıya da tepki gösterdi. Gürkan, “Bugün Güneydoğu’da hastanenin önüne konan bombada sivil vatandaşlarımız yaralandı, polis ve askerlerimiz şehit. Allah onlara rahmet etsin, mekanlarını cennet etsin. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi ve düzenimizi bozmadığımız sürece bu melunlar amacına ulaşamayacak. Savaş esnasında dahi hastanelerin bombalanmadığı bir dönemde bugün hastaneler bombalanıyor. İnşallah, Allah memleketimizi bu musibetlerden uzak etsin. Sizlerin de demokrasi nöbetinde göstermiş olduğunuz tavırdan dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Millet Meydanı’nda bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da katıldığı ‘Demokrasi Nöbeti’ uygulamasındaki konuşmasını sinevizyonda canlı olarak izledi.