Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türk Dil Bayramı’nın 85’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Alıcık, dilin bir toplumun ulus niteliğine ulaşmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Haluk Alıcık, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun düzenlediği ilk dil kurultayının, aynı yılın 26 Eylül günü gerçekleştirildiğini ve bu nedenle 26 Eylül’ün, ülkemizde "Dil Bayramı" olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Bir milleti bir arada tutarak, ortak değerler etrafında birleştiren dil, o milletin en temel yapı taşlarından birisi olduğunu kaydeden Alıcık, “Dilini kaybeden milletlerin benliğini de kaybedeceği gerçeğinden hareketle, dilimizi geliştirerek muhafaza etmemiz, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almamız anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki; milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılması, sadece eğitimcilerimizin değil hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, özellikle son dönemlerde yaygınlaşan ve dilimizin anlamını bozarak değişime uğramasına sebep olacak yabancı kelime kullanma alışkanlığından kurtulmak, çevremizi de bu durumun hassasiyeti konusunda bilinçlendirmek, en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. Bu münasebetle milletçe dilimizin öneminin farkında olarak ona sahip çıkmalı ve hak ettiği değeri vermeli, dilimizi gelişigüzel kullanma yoluna gitmemeli, hele hele diğer diller karşısında dilimize daha çok önem göstermeliyiz” dedi.