İzmir’in Bergama ilçesinde düzenlenen bisiklet turunda katılımcılar 2 buçuk kilometrelik parkurda pedal çevirirken, programa Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi de katıldı.

Her yıl dünyanın çeşitli kentlerinde 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ nedeniyle düzenlenen etkinlik ile çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi amaçlanırken, bu yıl bu etkinliğe 48 ülkeden 2 bin 310 şehrin katıldığı belirtildi. Bergama Ulaşım Geliştirme Platformu (BUGEP) ile Bergama Adliyesi personeli de, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ nedeniyle bisiklet turu düzenledi.

Etkinlikle ilgili konuşan Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu Bergama Temsilcisi Fırat Avan, bu etkinliği çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini belirtti. Aynı zamanda Bergama Adliye personeli olan Fırat Avan, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Bergama Adliyesi personellerinden Mehmet Güçtekin, Tuğba Başak, Şule Demirci, Soner Tünger ve Hıdır Çakır’ın işe bisiklet ile gelip gittiklerini de ifade etti. Avan, “Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle şehir içinde bir bisiklet turu düzenledik. Aynı zamanda iş yerimize de bisiklet ile gidip geliyoruz. Diğer personeli de evinden işine bisiklet ile gidip gelen başsavcımız gibi bisiklet kullanmaya davet ediyoruz. Bergama’da ki trafik sorununun da işe bisikletle gelip gitmekle aşılabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca bu sayede hem güne spor yaparak başlanacak, hem de çevre kirliliğine katkıda bulunulacak” dedi.